Suradnik koji je otkazao poslušnost

Policija pokušala objasniti propalu klopku za reketara iz Krim tima 2: Ovo je sve što smijemo reći

P. N.

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Policija nije sudjelovala u realizaciji iznude, nego je oštećena osoba sama realizirala, na neki način kazneno djelo iznude - poručili su nakon dodatnih pitanja novinara te otkrili i kako oštećeni kod sebe nije imao novac koji je trebao predati kamatarima



ZAGREB -Zbog premlaćivanja Leona Lučića, bivšeg policajca i glumca u seriji ‘KT2’ koji je završio u komi nakon što je navodno kamatario čovjeka, policija je u utorak u 15:30 sazvala izvanrednu konferenciju za medije.


– Radili smo s osobom koja je bila žrtva, ali je u jednom trenutku odlučila sama poduzeti mjere. Kriminalističko istraživanje je tajno, jedna osoba se nalazi na bolničkom liječenju. Oštećena osoba je sama krenula u klopku, bez dogovora s policijom, a sve ostalo je tajno – kratko su rekli iz PU zagrebačke, prenosi portal jutarnji.hr.


– Policija nije sudjelovala u realizaciji iznude, nego je oštećena osoba sama realizirala, na neki način kazneno djelo iznude – poručili su nakon dodatnih pitanja novinara te otkrili i kako oštećeni kod sebe nije imao novac koji je trebao predati kamatarima.




Podsjetimo, bivši policijski inspektor Leon Lučić u utorak je zbog teških ozljeda opasnih po život, koje je zadobio u tučnjavi u Draganiću prošloga tjedna, iz karlovačke Opće bolnice prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava.


Voditelj karlovačkog Centra 192 Davorin Janković izvijestio je u subotu da se 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića dogodio fizički sukob više muškaraca, te da su dvojica od njih u dobi od 48 i 38 godina teško ozlijeđeni, a jedan 48-godišnjak lakše.


Uz Lučića je u karlovačku je bolnicu u petak bio doveden još jedan muškarac, ali on nije bio hospitaliziran, već “pregledan, obrađen te s ocjenom stanja pušten, a ne zadržan“.


Prema pisanju medija, povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura, a RTL je objavio i audio snimku dogovora predaje novca koju navodno ima i policija, a koja navodno dokazuje da je Lučić od poduzetnika iz Zaprešića iznuđivao novac.


Odvjetnik tog poduzetnika Ljubo Pavasović Visković rekao je za RTL da je njegov klijent “prepraćen, priveden i ispitan” zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Izrazio je uvjerenje da će vrijeme i istraga pokazati kako se “radi o tome da je on bio žrtva iznude, te da je postupao iz nužne obrane prema osobama koje su ga protupravno napale“.


Zbog okolnosti da iznuda spada u organizirani kriminal u domeni je Uskoka i tzv. policijskog Uskoka, a karlovačka državna odvjetništva ne rade na ovom predmetu, rekao je Hini zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car.


Na ovaj tekst reagirao je Odvjetnički ured Hrvoje Kraljičković u ime Leona Lučića. Njihovu reakciju pročitajte ispod:


Ispravak 14.01. by novilist_hr on Scribd