Slučaj prijetnje i ucjene

Policija i DORH provode izvide zbog Ponoševe audio snimke

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Na snimci se može čuti kako Ponoš Kotarcu upućuje prijetnje i uvrede, poput rečenice »odšarafit ću ti glavu«



ZAGREB Policija je u četvrtak potvrdila Hini da s nadležnim državnim odvjetništvom RH (DORH) provodi izvide u vezi s audio snimkom koju je objavio direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša, a koja sadrži prijetnje bivšem zaposleniku Fonda Mislavu Kotarcu.


»Vezano za Vaš upit možemo potvrditi da policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide«, stoji u odgovoru PUZ-a na novinarski upit Hine o tome je li policija zaprimila prijavu ili postupa u vezi audio snimke razgovora između Ponoša i Kotarca.


Ponoš je u utorak objavio audio snimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.




Na snimci se može čuti kako Ponoš Kotarcu upućuje prijetnje i uvrede, poput rečenice »odšarafit ću ti glavu«.


Dva dana nakon objave, Ponoš je dao mandat na raspolaganje na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša, a tom je prilikom poručio da je spreman suočiti se sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije.


Ostavku Ponoša zatražio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.