''Mini-aktualac'' za građane

Pogledajte kako je bilo na Danu otvorenih vrata Sabora

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



Nakon svečanosti u povodu Dana neovisnosti na Trgu sv. Marka, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković u ponedjeljak su se u opuštenoj atmosferi družili s građanima koji su u sklopu ‘Dana otvorenih vrata’ došli razgledati Sabor, u sabornici je upriličen i ‘mini-aktualac’ za građane, a bila je to ujedno i prilika za zajedničko fotografiranje.


»Čestitam vam Dan neovisnosti, to je jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti kada su prekinute državnopravne veze sa bivšom Jugoslavijom«, rekao je Jandroković građanima u sabornici.


Premijer Andrej Plenković podsjetio je kako su ponovno spontano došli s Markovog trga družiti se u Sabor s građanima, baš kao što su to učinili i prošle godine.Na pitanje gdje je predsjednica Republike i zašto im se također nije pridružila, Plenković je tek kratko uzvratio kako je na svečanosti njezin izaslanik.Upitan o nerijetko praznim saborskim klupama, premijer je odgovorio da je »ta tema možda medijski poželjna, ali ne stoji«.

»Sabor ima 151 zastupnika, nisu svi eksperti za sve. Nema tog parlamenta u svijetu u kojem svi sjede na svakoj točki. Ta je tema možda medijski poželjna, ali ne stoji. Važno je da su zastupnici tu kada se glasuje da oni koji nastupaju to čine meritorno i da zastupaju svoje stavove…«, rekao je Plenković.