Nevrijeme

Pljuskovi i grmljavina zahvatili Hrvatsku – tuča pala u Novom Zagrebu

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Nakon što je nevrijeme protutnjalo karlovačkim područjem, kiša i grmljavina stigli su i do metropole, a u Novom Zagrebu u Sigetu sručio se led



Pljuskovi i grmljavina, ponegdje i snažno nevrijeme zahvatilo je Hrvatsku, javlja televizija N1.


Nakon što je nevrijeme protutnjalo karlovačkim područjem, kiša i grmljavina stigli su i do metropole, a u Novom Zagrebu u Sigetu sručio se led. Obilna kiša praćena grmljavinom padala je predvečer i u drugim dijelovima grada.U skladu je to s vremenskom prognozom, naime, početkom novoga tjedna stiže promjena i nakon više od mjesec dana iznadprosječne topline – osjetno osvježenje – i na kopnu i na moru, koje će potrajati veći dio tjedna. Pritom će do četvrtka biti oblačnije, uz čestu kišu, ponegdje i obilniju, te uz povremeno umjeren jugozapadnjak.

U Podunavlju neće biti iznenađenja ne bude li ponegdje kiše, ali će u Posavini, zapadnoj Slavoniji i Podravini vjerojatnost za pljuskove biti velika. Najviša dnevna temperatura od 24 do 26 °C, prenosi HRT.


U središnjoj Hrvatskoj podjednako iznadprosječno toplo i pritom većinom sunčano prijepodne, a poslijepodne i navečer česta kiša i grmljavina, gdjegod i izraženiji pljuskovi, pa i olujno nevrijeme.




Jako će nestabilno biti i u gorju i u unutrašnjosti Istre, a neverin ili barem poneka kišna kap ne smije se isključiti ni na obalu sjevernog Jadrana. Puhat će ponegdje umjeren jugozapadni, na moru i južni vjetar, a najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 24 °C.


Na srednjem Jadranu dan će obilovati suncem, ali su mogući i lokalno jači razvoji oblaka te pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni, a prema otvorenom moru bit će i juga.


Mirno i malo valovito more bit će i na jugu Hrvatske. Prevladavat će sunčano, uz najvišu temperaturu zraka oko 25 °C, ali ne i stabilno, pa ponegdje, poglavito u unutrašnjosti, može biti neverina.


 


U prvoj polovini novog tjedna osjetno svježije, uz više oblaka, te uz povremenu kišu, uglavnom u ponedjeljak ponegdje još i grmljavinu. Najhladnije će u većini područja biti u utorak i srijedu, kada će najviša temperatura gotovo posvuda u unutrašnjosti biti niža od 20 °C, u gorju i od 15 °C, a na Jadranu će biti oko 20 °C.


Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, a na Jadranu ponegdje i zapadni, prolazno i sjeverozapadni. Mjestimice su moguće nevere, uz veću količinu kiše, osobitu potkraj utorka i u srijedu na sjevernom dijelu Jadrana.