Poplave

Plenković obećao pomoć stradalima u Hrvatskoj Kostajnici

Hina

Hrvatska Kostajnica / Foto: D. LOVROVIĆ

Hrvatska Kostajnica / Foto: D. LOVROVIĆ

Premijer je na početku sjednice Vlade obećao maksimalan angažman lokalnih vlasti, ali i pomoć s državne razine



Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je sa sjednice Vlade obećao pomoć stradalima u poplavama i klizištima u Hrvatskoj Kostajnici, te najavio da će Vlada koordinirati sve napore s lokalne i državne razine da se pomogne obiteljima koje su u trenu ostale bez kuća i sredstava za život.


Premijer je na početku sjednice Vlade obećao maksimalan angažman lokalnih vlasti, ali i pomoć s državne razine, a prva točka dnevnoga reda bila je posvećena upravo stambenom zbrinjavanju stanovnika Hrvatske Kostajnice, gdje je veliko klizište odnijelo 10-ak obiteljskih kuća te je više od 20 ljudi ostalo bez sredstava za život..


»Već je Ministarstvo socijalne politike jučer uputilo maksimalan iznos novčane potpore obiteljima o kojima je riječ. Isto rade i svi drugi koji su za to zaduženi, angažirat ćemo i Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje i obnovu, a Ministarstvo graditeljstva će imati vodeću ulogu da pomognemo u tom procesu«, rekao je premijer.




Poručio je da će Vlada koordinirati sve napore da se pomogne onima koji su zaista na nevjerojatan način, u trenu, ostali bez svojih kuća i sredstava za život.


Plenković se osvrnuo i na probleme drugih poplavama ugroženih područja, koja je ovoga tjedna u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji obišao s ministrima Olegom Butkovićem, Tomom Medvedom i Nadom Murganić.


Istaknuo je kako su oko Karlovca, Turnja i Logorišta nove barijere koje su postavile Hrvatske vode postigle učinak te da je veliki broj obiteljskih kuća bio obranjen od poplava.


Zahvalio se za doprinos koje su u obrani o poplavama dale lokalne vlasti, Civilna zaštita, vojska, policija, vatrogasci i HGSS.