Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Sastanak u Budimpešti

Plenković nakon sastanka s Orbanom: 'Mađarska spremna pomoći oko otkupa dionica Ine od MOL-a'

Foto Vlada RH
Foto Vlada RH
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2017. u 11:16 2017-11-28T11:16:08+01:00

Otvoreno je i pitanje Ine i Mola i Mađarska je spremna da dođe do dogovora o otkupu Ininih dionica koje su u vlasništvu mađarskog MOL-a, kazao je premijer nakon sastanka

Premijer Plenković je nakon sastanka s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Budimpešti najavio da je Mađarska spremna pomoći da dođe do dogovora oko otkupa dionice Ine od MOL-a.

- Razgovarali smo o prometnoj povezanosti dvije zemlje, da se mostovi na Dravi obnavljaju, o energetskoj suradnji, o prometnim koridorima - prije svega o koridoru VC. Mađarska i Hrvatske važne su i u smislu trgovinske razmjene, povećana je ta razmjena, investicije su preko 2 milijarde eura, rekao je Plenković, a prenosi N1

- Otvoreno je i pitanje Ine i Mola i Mađarska je spremna da dođe do dogovora o otkupu Ininih dionica koje su u vlasništvu mađarskog MOL-a, kazao je premijer nakon sastanka koji je trajao gotovo sat i pol vremena.

Govoreći o OECD-u, dodao je da će Mađarska podržati Hrvatsku u tom procesu.

- Važno je da nastavimo dijalog s OECD-om, to je jedina preostala međunarodna organizacija u koju Hrvatska još treba ući', prenosi N1 Plenkovićeve riječi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.