Novo rješenje

Plenković na saborskom odboru na sva usta nahvalio Horvata

Hina

Naglasio je da je riječ o kandidatu koji ima veliko iskustvo u resoru gospodarstva, u vladi Tihomira Oreškovića obnašao je dužnost ministra poduzetništva i obrta, te se posebno bavio malim i srednjim poduzetništvom



Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je na sjednici saborskih odbora predstavio kandidaturu Darka Horvata za ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, poručivši kako je siguran da će Horvat svojim angažmanom pridonijeti gospodarskoj politici Vlade, daljnjoj fiskalnoj konsolidaciji, provođenju strukturnih reformi i privlačenju investicija.


»Očekujem da Horvat dobije potporu i da nakon izglasavanja prione poslu zajedno s drugim članovima Vlade«, rekao je premijer predstavljajući ministarskog kandidata na zajedničkoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav.


Naglasio je da je riječ o kandidatu koji ima veliko iskustvo u resoru gospodarstva, u vladi Tihomira Oreškovića obnašao je dužnost ministra poduzetništva i obrta, te se posebno bavio malim i srednjim poduzetništvom, te stekao i političko iskustvo kao saborski zastupnik te kao čelnik HDZ-a u Međimurskoj županiji.




Od novog ministra premijer očekuje doprinos u poboljšanju poslovnog okruženja, potporu poduzetnicima te bolju apsorpciju sredstava u domeni ministarstva gospodarstva. Plenković očekuje i njegov velik doprinos u rješavanju poteškoća u gospodarskom sektoru, a koje su naslijeđe hrvatske gospodarske tranzicije.


Horvat ima potrebno iskustvo i u ovakvim okolnostima spreman je prihvatiti odgovornost ministra gospodarstva, rekao je Plenković, uvjeren da će Horvat svojim angažmanom nastojati pridonijeti gospodarskoj politici vlade i ostvarivanju njezina tri temeljna cilja – daljnjoj fiskalnoj konsolidaciji, provođenju strukturnih reformi i privlačenju investicija.


Prethodno danas, premijer je na sjednici dvaju odbora predstavio Tomislava Tolušića, kandidata za novog potpredsjednika Vlade, koji je dobio potporu većine članova saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav.


Prema saborskom poslovniku Plenković povjerenje za novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade prvo traži na sjednici saborskih Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, a o novom ministru i potpredsjedniku zastupnici bi trebali glasati u petak.