Premijer

Plenković izrazio sućuti u povodu smrti Radoja Petkovića i osudio huligansko nasilje u Supetru

Hina

Foto Facebook VSNM PGŽ

Foto Facebook VSNM PGŽ



ZAGREB Premijer Andrej Plenković uputio je u ponedjeljak izraze sućuti obitelji tragično preminulog Radoja Petkovića, potpredsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva koji je podlegao ozljedama nedavnoga brutalnog napada na području općine Viškovo, te je oštro osudio jučerašnji slučaj huliganskoga nasilja u Supetru na Braču.


»Oštro osuđujem ovakav čin nasilja i nesnošljivosti usmjeren prema pripadnicima nacionalnih manjina, protiv čega ćemo se nastaviti boriti svim mehanizmima koje državne institucije imaju na raspolaganju kako bi se nasilje preveniralo, počinitelji oštro sankcionirali, a javnost senzibilizirala na nultu toleranciju prema nasilju”, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.


Jasno se protiveći svakom obliku nasilja i nesnošljivosti prema pripadnicima nacionalnih manjina, hrvatska Vlada, ističe premijer, oštro osuđuje i recentni slučaj huliganskoga nasilja u Supetru na Braču, a žrtvama tog huliganskog čina žele brz i potpun oporavak.




Petković je brutalno pretučen krajem travnja ispred jednog kafića na području općine Viškovo, a zadnjih nekoliko tjedana bio je u komi u KBC-u Rijeka.


U nedjelju je pak, nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču nekoliko osoba napalo sezonce – trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio »Gdje su Srbi?«.