Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Sjednica Vlade

Plenković i dalje bijesan: 'Ta stranka kontinuirano širi govor mržnje, s njima više nema suradnje'

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2019. u 10:34 2019-01-17T10:34:39+01:00

To je apsolutno neprihvatljivo. Kao političari koji smo u političkoj borbi i dijalogu, možemo trpjeti uvrede, laži i klevete, ali baš optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković na početku se današnje sjednice Vlade ponovno osvrnuo na jučerašnja događanja u Hrvatskom saboru.

Kaže kako smo "tamo svjedočili novoj salvi uvreda, laži, difamacija i kleveta, čak i optužbi za veleizdaju potpredsjednice Vlade i njega osobno".

- To je apsolutno neprihvatljivo. Kao političari koji smo u političkoj borbi i dijalogu, možemo trpjeti uvrede, laži i klevete, ali baš optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, rekao je Plenković i optužio Most nezavisnih lista za "kontinuirani doprinos ojačavanju govora mržnje i spirale mržnje u Hrvatskoj".

Kaže da im on to kao premijer neće dopustiti, ali i poručuje - "s tom strankom ni u kojoj varijanti više nećemo surađivati".

- Naša je odgovornost velika za toleranciju u hrvatskom društvu i suživot. Ne želimo da se kao plod ovakvih nastupa događaju problemi u životu naših građana. Treba napraviti ozbiljnu razliku između političara i politikanata u Hrvatskoj, poručio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.