Oštra retorika premijera

Plenković: Sve što je o meni Milanović izgovorio je laž

P. N.

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

"Čovjek od 2016. iznosi neistine, laži koje onda preuzimaju pojedini akteri na krajnoj desnici i zagađuju medijsko internetski okoliš." Na pitanje da navede primjer kaže: "Sve što je o meni izgovorio je laž." Na pitanje da konkretizira spomenuo je izjavu Zorana Milanovića kako on ima loše mišljenje o predsjedniku Tuđmanu. "Čovjek laže, vrlo je važno imati na umu da netko tko pretendira biti predsjednik države u stanju izgovoriti takvu laž



Premijer i predsjednik HDZ-a obratio se medijima nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.


Na pitanje za komentar izjave predsjednika SDP-a Davora Bernardića da je glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas a za korupciju, a za Zorana Milanovića nije odgovara:


“On kao i njegov kandidat laže, čovjek laže, ovakva teza je nešto što on stalno govori zadnjih nekoliko godina u Hrvatskom saboru, perpetuira tezu koja ne stoji, ovo je Vlada HDZ-a kojom predsjedam, koja u cijelosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela, koja borbu protiv korupcije vode samostalno, profesionalno bez upliva i utjecaja bilo koje političke razine vlasti.




Što se tiče Vlade, mi smo donijeli zakon koji ste vidjeli o zviždačima, donijeil smo sve planove antikorupcijske oni se dobro realiziraju, posljednje izvješće Ministarstva pravosuđa je da je 83 posto mjera provedeno, donesen je i plan borbe protiv korupcije na razini društava u državnom vlasništvu, prema tome naša privrženost borbi protiv korupcije je jasna da ne može biti jasnija.”


Na pitanje o fotomontaži Zorana Milanovića s dignuta tri prsta u grupama na društvenim mrežama koje okupljaju članove HDZ-a premijer je odgovorio kako bi volio da ga se pita koliko je fotomontaža na svoj račun vidio u posljednjih nekoliko godina, izbještava N1.


“Negativna kampanja koju doživljavam proteklih nekoliko godina, pa uključujući i same laži kandidata SDP-a na izborima, dakle kontinuirano, sad ću biti sasvim precizan. Čovjek od 2016. iznosi neistine, laži koje onda preuzimaju pojedini akteri na krajnoj desnici i zagađuju medijsko internetski okoliš.”


Na pitanje da navede primjer kaže: “Sve što je o meni izgovorio je laž.” Na pitanje da konkretizira spomenuo je izjavu Zorana Milanovića kako on ima loše mišljenje o predsjedniku Tuđmanu. 


“Čovjek laže, vrlo je važno imati na umu da netko tko pretendira biti predsjednik države u stanju izgovoriti takvu laž, da bi učinio što, poslao poruku biračima krajnje desnice da u prvom krugu ne glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović jer je ona kandidatkinja HDZ-a i drugih stranaka koje su iza nje nego da daju glas nekome drugome, to je ta vrsta laži, manipulacije koju plasira i kroz svoje ljude u medijima, da budem sasvim precizan oko toga.


Na pitanje tko su ti ljudi kaže da neće prozivati kolege.


Na opasku da su to opasne optužbe kaže: “Ja sam toliko precizno analizirao sve što u prostoru postoji”, rekao je ali i dodao da ne želi imenovati nikoga “jer smo u kampanji.”


“Ali što je jako važno, teze gospodina Bernardića o korupciji ove vlasti ne stoje, one su isto tako lažne, odlučno ih odbacujem, razgovarajte s poliicjom, DORH-om i USKOK-om i pitajte ih utječe li netko na njihov rad”, rekao je.


Smatra i da se presuda Sanaderu neće odraziti na kampanju i vidi je kao dokaz neovisnosti pravosuđa, no ne želi komentirati nepravomoćnu presudu. Na pitanje našeg reportera za komentar izjava predsjednice Grabar-Kitarović oko Milana Bandića Plenković je rekao da je ona sve sama rekla i da je on odgovorio na to pitanje.