Ni riječi o pregovorima

Plenković: Rekonfiguriranje većine vodit ćemo u tišini

Irena Frlan Gašparović

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Za neke od aktera ključne utakmice su završene, za neke još traju, tako da ćemo taj proces voditi u tišini, istaknuo je Plenković



ZAGREB Premijer Andrej Plenković nije želio reći ništa o tome s kim razgovara i s kim će razgovarati o »rekonfiguriranju parlamentarne većine«.


– Za neke od aktera ključne utakmice su završene, za neke još traju, tako da ćemo taj proces voditi u tišini, istaknuo je Plenković.


On smatra i da su mnogi na izborima vidjeli kakve su im trenutno dionice pa će vjerojatno dobro promisliti što im je prioritet.




– HDZ je spreman na sve scenarije, rekao je Plenković.


Na pitanje hoće li razgovarati i s Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem, podsjetio je ponovno da su oni ušli u Sabor zahvaljujući listi HDZ-a.


– To je polazna točka o kojoj, siguran sam, i oni vode računa, poručio je, ocijenivši da ne vidi »što se to promijenilo u našoj politici kada je riječ o radu Vlade da bi oni trebali imati neke upitnike«.


I predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će parlamentarna većina na dnevni red doći nakon drugog kruga lokalnih izbora.


– Postoji Ustav, postoje zakoni, postoje pravila demokracije i njih ćemo se držati. Najavili smo da ćemo na prvoj sjednici Sabora nakon lokalnih izbora predstaviti nove ministre i dobiti parlamentarnu većinu za te ministre. To je ono što u ovom trenutku mogu reći, rekao je Jandroković.