Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1n
Sutra: 1° 1° 1n
21. siječnja 2020.
Sastanak užeg predsjedništva stranke

Plenković: Nismo se prepoznali u kritikama iz Vukovara, ova Vlada dvije godine radi odgovorno

Plenković: Nismo se prepoznali u kritikama iz Vukovara, ova Vlada dvije godine radi odgovorno
Plenković: Nismo se prepoznali u kritikama iz Vukovara, ova Vlada dvije godine radi odgovorno
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2018. u 18:28 2018-10-15T18:28:00+02:00

Na pitanje hoće li prosvjed u Vukovaru ostaviti trag na HDZ-u, Plenković je odvratio: "Ne, apsolutno, to je bilo jasno cijelo ovo vrijeme vrijeme. Mislim da smo čuli poruke, čuli smo svjedočanstva i ono što ponavljam - taj posao moraju obaviti policija i DORH i istražiti i procesuirati sve one zločine, koje nisu dovoljno procesuirani i istraženi. To je bit"

Nakon subotnjeg prosvjeda u Vukovaru u središnjici HDZ-a sastalo se uže predsjedništvo stranke.

Premijer Andrej Plenković i HDZ-ovi dužnosnici razgovarali su o porukama, koje je - zbog sporosti u procesuiranju ratnih zločina - uputio njihov stranački kolega i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića nije bilo, javlja Nova TV, koja je i razgovarala s premijerom.
Na pitanje hoće li prosvjed u Vukovaru ostaviti trag na HDZ-u, Plenković je odvratio: "Ne, apsolutno, to je bilo jasno cijelo ovo vrijeme vrijeme. Mislim da smo čuli poruke, čuli smo svjedočanstva i ono što ponavljam - taj posao moraju obaviti policija i DORH i istražiti i procesuirati sve one zločine, koje nisu dovoljno procesuirani i istraženi. To je bit".

Na dodatno pitanje - niste se prepoznali u kritikama, predsjednik HDZ-a i Vlade u razgovoru za Novu TV je kazao: "Naravno da ne - ova Vlada dvije godine radi odgovorno, čak i ta posebna skupina u Ravnateljstvu policije radi dodatne stvari koje se nisu radile prije - tako da nikakve posebne poruke, koje su bile upućene tamo ne mogu pročitati da idu ovoj Vladi".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.