Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
15. prosinca 2019.
Komentirao izjave SDP-ovog kandidata

Plenković: 'Milanović ima kompleks poraza na izborima, za razliku od njega imao sam respektabilnu karijeru i prije ulaska u politiku'

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2019. u 16:03 2019-09-10T16:03:52+02:00

»Za razliku od Milanovića imao sam dosta respektabilnu i utjecajnu karijeru i prije nego sam se politički aktivirao i postao premijer. Ušao sam aktivno u politiku kad sam imao dosta toga iza sebe i imao dosta za dati«, kazao je Plenković

ZAGREB Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović ima kompleks poraza na izborima 2016. godine, te da je on, za razliku od Milanovića, imao karijeru i prije nego što se politički aktivirao.

Plenković je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima komentirao Milanovićeve izjave iz HRT-ove emisije Nedjeljom u 2, kada je Plenkovića prozvao karijeristom, a ne istinskim HDZ-ovcem.

»Za razliku od Milanovića imao sam dosta respektabilnu i utjecajnu karijeru i prije nego sam se politički aktivirao i postao premijer. Ušao sam aktivno u politiku kad sam imao dosta toga iza sebe i imao dosta za dati«, kazao je.

Napomenuo je da nije gledao emisiju, ali i ustvrdio da Milanović ima kompleks poraza na izborima 2016.

Hrani kompleks plasiranjem laži 

»Očito da u nedostatku argumenata lažima, insinuacijama hrani taj kompleks plasiranjem tračeva i laži kroz par svojih trbuhozboraca, uglavnom s lijeve strane, da bi ih onda ovi s krajnje desne meni bacali kao kritiku. Što se tiče političke borbe, tu sam da se borimo svaki dan ako treba, ali ne lažima i dezinformacijama«, rekao je Plenković.

Također je ustvrdio kako ne zna o čemu će predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac govoriti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

»Ja ne mogu znati ni ulaziti u to što je on naumio kazati sutra«, kazao je premijer dodavši kako on i Pupovac stalno komuniciraju.

Treba vidjeti tko stoji iza poruka mržnje

Komentirao je i poruke mržnju koja je jučer osvanula u Ceranjima Donjim, rodnom selu Milorada Pupovca.

»Treba vidjeti tko stoji iza tih poruka mržnje, tko su ljudi koji to pišu, s kojim namjerom i ciljem 2019. godine«, kazao je.

Još jednom je odbacio izjave kojima je Pupovac usporedio Hrvatsku s NDH, naglasivši da u Vladi nema nikoga tko bi na bilo koji način doprinosio klimi nesnošljivosti.

Podsjetio je kako je on, Plenković, predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a koji je rekao »da« manjinama.

»Da, jučer s manjinama, da, danas s manjinama i da, sutra kad opet dobijemo povjerenje, opet s manjinama. To je nužno i ključno za hrvatsko društvo, da bude zdravo, snošljivo i tolerantno, da teži istini, ali i ide naprijed«, rekao je.

Plenković je ustvrdio kako ništa ne zna o mogućoj ostavci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovoj kadidaturi za predsjednika Republike, o čemu piše tjednik Nacional

»Ja uopće ne znam da je to istina. Komentirat ću to kad razgovaram s Bandićem, ako je to istina«, rekao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.