Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
19. siječnja 2020.
Poruka prijateljstva

Plenković Francuskoj nudi pomoć hrvatskih stručnjaka u obnovi Notre Damea

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 18. travanj 2019. u 9:28 2019-04-18T09:28:00+02:00

Ponudit ćemo ekspertizu naših stručnjaka, koji imaju bogato iskustvo, jer su već sudjelovali u obnovi brojnih spomenika kulture u Hrvatskoj, rekao je

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade najavio je kako će Hrvatska, pri obnovi opožarene katedrale Notre Dame, Francuskoj ponuditi pomoć naših stručnjaka.

- Ponudit ćemo ekspertizu naših stručnjaka, koji imaju bogato iskustvo, jer su već sudjelovali u obnovi brojnih spomenika kulture u Hrvatskoj, uz ostalo i u Dubrovniku. Mislim da je to velika poruka prijateljstva francuskom narodu, rekao je Plenković, koji je također izrazio i sućut njemačkoj premijerki Angeli Merkel, zbog prometne nesreće u Portugalu u kojoj je život izgubilo 28 njemačkih državljana.

Potvrdio je još jednom da u Hrvatsku početkom svibnja dolazi predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporationa, najveće kineske brodograđevne kompanije. 

- Razgovarat ćemo s njima nakon posjeta Rijeci i Puli i dati im sve potrebne informacije. Vidjet ćemo kakvi su im dojmovi i što mogu eventualno učiniti oko naših brodogradilišta, dodao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.