Rasprava u Saboru

Petrov o aferi ‘SMS’: Osvjedočio sam se u netransparentnost političkih aktera, bit će ‘ujeo vuk magare’

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Ono što sam ja naučio o tim vjerodostojnim političkim akterima u zadnjih godinu dana jest da nisu nimalo transparentni, pa ne očekujem ništa od ovoga, bit će naprosto 'ujeo vuk magare'«, rekao je Petrov novinarima u osvrtu na unutarstranački sukob HDZ-u



ZAGREB Čelnik Mosta Božo Petrov u četvrtak je u Hrvatskom Saboru, komentirajući aferu s lažnim SMS-ovima, izjavio kako od raspleta afere ne očekuje nikakve bitne pomake jer se osvjedočio u netransparentnost njezinih političkih aktera.


U aferi slanja lažnih SMS-ova u srijedu je uhićen Blaž Curić, vozač ministarstva poljoprivrede i kum potpredsjednika Sabora Milijana Brkića. Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku danas odlučuje o prijedlogu Uskoka da se Curiću odredi mjesec dana istražnog zatvora.


»Ono što sam ja naučio o tim vjerodostojnim političkim akterima u zadnjih godinu dana jest da nisu nimalo transparentni, pa ne očekujem ništa od ovoga, bit će naprosto ‘ujeo vuk magare’«, rekao je Petrov novinarima u osvrtu na unutarstranački sukob HDZ-u.




Njemu je, kaže, bitniji paket izmjena devet poreznih zakona, o kojima se danas raspravlja u Saboru, a koji bi građane trebao rasteretiti samo za 40 kuna mjesečno.


»To je ta velika porezna reforma, koja je trebala strašno pomoći građanima«, ironičan je Petrov. Trebali bi se usredotočiti na prijedloge da to stvarno bude porezno rasterećenje koje će građani osjetiti.


»Vladajući danas neće poslušati niti jedan prijedlog oporbe, bez obzira koliko bio kvalitetan. Na kraju će svojim PR angažmanom pokušati tumačiti građanima kako su proveli poreznu reformu koja iznosi 40 kuna za 70 posto zaposlenih u Hrvatskoj«, istaknuo je Petrov.