Spasioci na terenu

Peti dan potrage za nestalim 16-godišnjakom kod Visovca

Hina

Potraga je nastavljena danas iza 8,30 sati, na terenu je dvadesetak ljudi, sudjeluje šibenska policija s brodom, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) s dva broda i potražnim psom, te članovi DVD Dubravice i Skradin s brodom, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave



Peti je dan potrage za 16-godišnjim mladićem iz Laškovice koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca na Krki kod otoka Visovca, a šire područje u srijedu pretražuje 20-tak osoba, doznaje se u šibenskoj policiji.


Potraga je nastavljena danas iza 8,30 sati, na terenu je dvadesetak ljudi, sudjeluje šibenska policija s brodom, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) s dva broda i potražnim psom, te članovi DVD Dubravice i Skradin s brodom, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave.


U potrazi za nestalim 16-godišnjakom jučer je sudjelovalo šest šibenskih policajaca, deset pripadnika specijalne policije Split i Zagreb, pet pripadnika Hrvatske vojske sa sonarom, brod policije i brod NP Krka, tri vatrogasca iz DVD Dubravice i DVD Skradin s vatrogasnim plovilom, te devet pripadnika HGSS iz stanice Šibenik i Split s jednim psom, izvijestili su iz Županijskog centra 112.




Potraga je prekinuta sinoć oko 19 sati zbog mraka, nakon što se nadležnim službama na terenu pridružila vojska sa sonarom koja danas neće sudjelovati u potrazi. Sve nadležne službe koordinira šibenska policija.


Nesreća se dogodila u subotu malo prije 18 sati nakon što se prevrnuo manji čamac kod otočića Visovca na kojemu su se nalazila četvorica maloljetnika. Trojica su uspjela otplivati do obale, a 16-godišnji mladić iz Laškovice je nestao. Trojica spašenih mladića su prevezeni u šibensku bolnicu.


Policija je nakon obavljenog očevida izvijestila da se plastični čamac na rijeci Krki kod otočića Visovca u kojem su bila četiri maloljetnika, prevrnuo kada se jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četvorica pala u vodu. Zbog šoka od pada u vodu i činjenice da nestali 16-godišnjak nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć 16-godišnjak nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga koja traje već peti dan.