Borba protiv koronavirusa

Pet novozaraženih u Istri: Četiri osobe bile u kontaktu s već potvrđen slučajem, a peta stigla iz Italije

Hina

foto: Davor Puklavec/PIXSELL

foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Od 17 jučer uzetih uzoraka brisa s područja Istarske županije, koji su bili poslani u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", pet je pozitivnih i 12 negativnih na koronavirus (COVID-19), navodi se u priopćenju načelnika Stožera Dine Kozlevca.



PULA – U Istri je pet novooboljelih od koronavirusa, potvrđeno je nakon što su popodne iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti stigli nalazi jučer uzetih uzoraka od kojih je pet pozitivnih i 12 negativih na COVID-19, priopćio je večeras Županijski stožer Civilne zaštite.


Trenutačno je tako zbog koronavirusa u pulskoj Općoj bolnici hopitalizirano ukupno 16 osoba.


Od 17 jučer uzetih uzoraka brisa s područja Istarske županije, koji su bili poslani u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, pet je pozitivnih i 12 negativnih na koronavirus (COVID-19), navodi se u priopćenju načelnika Stožera Dine Kozlevca.




Dodaje se kako je od pet pozitivnih slučaja u četiri riječ o neposrednom kontaktu s već potvrđenom osobom, a u jednom slučaju radi se o osobi koja je boravila na području Italije.


Zbog koronavirusa u pulskoj bolnici hopitalizirano 16 osoba, a ravnateljica te bolnice Irena Hrstić je istaknula kako je pulska bolnica preuzela i dva pacijenta iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava koji su bili u kontaktu s oboljelim zdravstvenim osobljem te im je u bolničkim uvjetima određena samoizolacija.