Opet gori

POŽAR PRIJETI ČIOVU Mještani polijevaju kuće, u gašenju sudjeluju i zračne snage

Hina

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL

Vatra je planula u mjestu Žedno, vatrogasci su na terenu, a mještani u polijevaju kuće i okućnice, izvijestio je portal 24 sata



Na gašenju požara koji je buknuo na Čiovu u subotu poslijepodne angažirani su i protupožarni avioni Canadair i Airtractor iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, priopćeno je iz MORH-a.


Vatra je planula u mjestu Žedno, vatrogasci su na terenu, a mještani u polijevaju kuće i okućnice, izvijestio je portal 24 sata.


MORH u svom priopćenju navodi da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, to jest od 1. lipnja, ) zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 135 požara: 50 u Šibensko-kninskoj, 45 u Splitsko-dalmatinskoj, 30 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji.




Protupožarne zračne snage u tom su razdoblju ostvarile oko 1070 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35.000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 27 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.