Tragedija na Atlantiku

POTRAGA ZA NESTALIMA Bourbon oplakuje smrt četvrtog pomorca s “Bourbon Rhodea”

P. N.

Foto g.captain.com

Foto g.captain.com

“U ime Bourbona želio bih izraziti sućut obitelji i prijateljima preminulog pomoraca. Na njihovoj smo strani da ih pratimo kroz ovo strašno iskušenje. Usprkos značajnim resursima u operaciji traganja i spašavanja, sudbina nestalih sve teža za njihove obitelji”, izjavila je Cyrille Le Bris



Kompanija Bourbon danas oplakuje smrt četvrtog pomoraca nakon potonuća „Bourbon Rhodea“ u Atlantskom oceanu 26. rujna, piše Pomorac.


“U ime Bourbona želio bih izraziti sućut obitelji i prijateljima preminulog pomoraca. Na njihovoj smo strani da ih pratimo kroz ovo strašno iskušenje. Usprkos značajnim resursima u operaciji traganja i spašavanja, sudbina nestalih sve teža za njihove obitelji. Ostajemo u potpunosti mobilizirani za nastavak operacija i ponovno izražavamo srdačnu zahvalnost svim timovima koji su se dobrovoljno prijavili i pomažu nam u potrazi”, izjavila je Cyrille Le Bris, direktorica kriznog stožera Bourbona.


Tijekom proteklih sedam dana, Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje CROSS i Francuska mornarica proveli su izuzetno opsežnu pretragu s pomorskim i državnim vlastima uz potporu američkih vlasti. Značajni pomorski i zračni resursi i danas su raspoređeni u područjima pretraživanja.




Podsjetimo, brod Bourbon Rhode, čiji je kapetan hrvatski pomorac Dino Miškić, potonuo je u četvrtak u teritorijalnim vodama Martiniquea.