Drugo izdanje nove manifestacije

POGLEDAJTE FESTIVAL SVJETLA U ZAGREBU: Igra svjetla u centru, šarenilo na Gornjem gradu

P. N.

snimio Nenad Reberšak

snimio Nenad Reberšak

U tunelu Grič, primjerice, postavljena je svjetlosna instalacija pod nazivom "Proljetno svjetlo", a u Tomićevoj ulici - "Kugle u slapu". Na Gornjem gradu, osvijetljena je kula Lotrščak, gornjogradske stube, ulice i trgovi.



ZAGREB – U Zagrebu je danas (15. ožujka) započelo drugo izdanje Festivala svjetla, koje se na više gradskih lokacija održava i trajat će tri naredna dana.


Organizatori festivala, Turistička zajednica Grada Zagreba, uprizorili su “svjetlosne predstave” na nekima od najljepših lokacija u užem centru Zagreba.


U tunelu Grič, primjerice, postavljena je svjetlosna instalacija pod nazivom “Proljetno svjetlo”, a u Tomićevoj ulici – “Kugle u slapu”. Na Gornjem gradu, osvijetljena je kula Lotrščak, gornjogradske stube, ulice i trgovi.




U Turističkoj zajednici grada Zagreba vjeruju da bi ovaj festival mogao privući dodatne goste u glavni grad Hrvatske, odnosno moglo bi se reći da zagrebački turistički djelatnici traže “novi Zagrebački advent”, odnosno manifestaciju koja će, poput spomenute, u masovnijem broju privući Zagrepčane, Zagrepčanke i njihove goste.


Svjetlosne instalacije, valja reći, nikoga ne ostavljaju bez daha, a njihovu ljepotu pokušao je prenijeti naš fotoreporter Nenad Reberšak. Pogledajte njegovu galeriju fotografija.


snimio Nenad Reberšak


snimio Nenad Reberšak