Božićne poruke

PLENKOVIĆEVA ČESTITKA ‘Ohrabreni novom snagom, nesebično ćemo služiti čovjeku’

Hina



Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u subotu je uputio božićnu čestitku hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu te istaknuo važnost odgovornog i nesebičnog služenja čovjeku i njegovu dobru.


»Iščekujući kršćanski blagdan mira i zajedništva promišljamo što smo u odlazećoj godini učinili ili propustili učiniti za sve potrebite. Ohrabreni novom snagom i božićnim duhom skromnosti, nesebičnosti i solidarnosti, odgovorno ćemo i nesebično služiti čovjeku i njegovu dobru.


Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, svim hrvatskim građanima, želim da ih božićno vrijeme obiteljskog okupljanja ispuni optimizmom, ljubavlju i povjerenjem«, napisao je premijer Plenković u božićnoj čestitki te u ime Vlade RH i svoje osobno ime svima poželio čestit i blagoslovljen Božić.




Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u subotu je uputio božićnu čestitku u kojoj je izrazio nadu da će Božić svima biti poticaj za život u ozračju poštivanja svakoga ljudskog bića, njegovog identiteta i dostojanstva. 


»Pred nama je blagdan rođenja Božjeg sina. Dan koji simbolizira početak novog doba, doba ljubavi, nade, mira, pravednosti i milosrđa.


Nadam se da će taj dan biti poticaj svima nama da u idućoj godini živimo u ozračju poštivanja svakoga ljudskog bića, njegovog identiteta i dostojanstva. Isto tako, vjerujem da ćemo, usprkos svim izazovima, zajednički graditi našu domovinu kao zemlju društvene, gospodarske i socijalne pravde.


U vjeri i nadi da će nam nadolazeći blagdan donijeti u naše obitelji obilje ljubavi, mira i radosti te ojačati u nama osjećaj zajedništva, svim hrvatskim građanima u domovini i u iseljeništvu, u ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2018. godinu«, napisao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u božićnoj čestitki.