Iza rešetaka

Odluka suda: Svi uhićeni i pritvoreni u aferi Uljanik za sada ostaju u istražnom zatvoru

Slavica Kleva

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 Nitko od šestorice uhićenih i pritvorenih prije tri tjedna u aferi Uljanik za sada ne ide na slobodu – u istražnom zatvoru, dakle, ostaju bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, bivši predsjednik Uprave »3. maj« Maksimilijan Percan i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc



RIJEKA Nitko od šestorice uhićenih i pritvorenih prije tri tjedna u aferi Uljanik za sada ne ide na slobodu – u istražnom zatvoru, dakle, ostaju bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, bivši predsjednik Uprave »3. maj« Maksimilijan Percan i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc.


U slučaju afere Uljanik ukinuto je rješenje o određivanju istražnog zatvora te je vraćeno na ponovno odlučivanje sucu istrage Županijskog suda u Rijeci. Sukus je to današnje odluke izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u slučaju Uljanik.


Izvanraspravno vijeće ukinulo je dio odluke o pritvoru koji se odnosi na opasnost od utjecaja na svjedoke, s obzirom na to da je riječ o četrdesetak svjedoka koje bi trebalo ispitati tijekom istrage, ali se ne zna tko bi na koga mogao eventualno utjecati. Što se tiče opasnosti od ponavljanja djela, na taj dio odluke se nitko nije žalio pa o tome izvanraspravno vijeće danas nije niti raspravljalo.




Tijekom idućeg tjedna sudac istrage ponovo će morati odlučivati o istražnom zatvoru i tek tada će se znati hoće li uhićeni u aferi Uljanik nakon 30 dana izaći na slobodu.