Sporni Thompson

Odgovor ureda Angele Merkel: ‘Kancelarka nije bila upoznata s pjesmama koje će se puštati u Zagrebu’

P. N.

Foto Slavko Midžor / PIXSELL

Foto Slavko Midžor / PIXSELL

Dosta pozornosti u njemačkim medijima izazvala je, podsjetimo, činjenica da je okupljenima u Ciboni na predizbornom skupu HDZ-a puštena pjesma "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona čiji su nastupi bili zabranjivani i u Njemačkoj



“Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pjesmama koje će se puštati tijekom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pjesama. Kancelarka Merkel je tijekom svog posjeta Zagrebu jasno izrazila svoj stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu”, odgovorili su iz Ureda Angele Merkel na upit N1 televizije.


Dosta pozornosti u njemačkim medijima izazvala je, podsjetimo, činjenica da je okupljenima u Ciboni na predizbornom skupu HDZ-a puštena pjesma “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona čiji su nastupi bili zabranjivani i u Njemačkoj. 


Berlinski Der Tagesspiegel pisao je kako su nastup kancelarke na predizbornom skupu u Zagrebu na kojem je ona upozorila na opasnost od jačanja desnog populizma i nacionalizma “zasjenili upadljivi nacionalistički tonovi”. Pritom ovaj dnevnik misli prvenstveno na dvije stvari – govor Karla Resslera u kojem je spomenuo Bleiburg – te činjenicu da je tijekom predizbornog skupa preko razglasa puštena i Thompsonova pjesma “Lijepa li si”.




Berlinski list piše kako njemački gosti vjerojatno nisu bili ni svjesni čija se to pjesma ori sportskom dvoranom Cibona – i podsjeća da su “koncerti ustaškog barda Marka Perkovića Thompsona u više navrata posljednjih godina bili zabranjeni i u Njemačkoj”.