Odluka

Odbor za unutarnju politiku izvršit će nadzor nad postupanjem policije prema migrantima

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Odbor je na sjednici jednoglasno donio odluku o tome da će izvršiti neposredni nadzor nad radom policije u dijelu u kojemu je dobivao predstavke vezane za postupanje prema migrantima, izjavio je nakon sjednice predsjednik Odbora Ranko Ostojić



ZAGREB Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u četvrtak je prihvatio izvješće o radu Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija za 2019. te usvojio program rada Vijeća za 2020., a odlučio je izvršiti neposredni nadzor nad postupanjem policije prema migrantima.


 Odbor je na sjednici jednoglasno donio odluku o tome da će izvršiti neposredni nadzor nad radom policije u dijelu u kojemu je dobivao predstavke vezane za postupanje prema migrantima, izjavio je nakon sjednice predsjednik Odbora Ranko Ostojić.


 Ostojić je napomenuo kako će uz dogovor s policijom nadzor vjerojatno podrazumijevati i odlazak članova Odbora na teren, nakon čega će na sjednici donijeti zaključke.




 Što se tiče izvješća o radu Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, izrazio je zadovoljstvo i nadu da će na taj način nastaviti raditi i dalje.


 “Vijeće je konstituirano i počelo je raditi te je u prošloj godini obrađivalo veći dio predmeta. Nije bilo niti jednog predmeta u kojemu bi se ukazalo na nezakonitost radi kojeg bi Odbor morao sazivati posebnu sjednicu”, kazao je Ostojić.


 Istaknuo je kako nije bilo uskraćivanja informacija prema Vijeću za građanski nadzor od strane sigurnosno-obavještajnih agencija te da je ta suradnja bila “na nivou”.