Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Ministarstvo objašnjava neobjašnjivo

Ni država ne zna što hoće s Clubom Adriatic

Prelijepo zdanje Cluba  Adriatic  u Selcu / Foto Nataša Car
Prelijepo zdanje Cluba Adriatic u Selcu / Foto Nataša Car
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2018. u 15:29 2018-06-15T15:29:27+02:00

Otkrivaju da je trgovačko društvo Prosperus Invest ranije s Clubom  Adriatic  imalo sklopljen dugogodišnji ugovor o zakupu turističkih naselja Perna i Selce, ali ne i od kada je taj ugovor trajao te zašto je bilo potrebno sklopiti novi i zašto radnici Cluba  Adriatic  kao i dosad nisu mogli nastaviti raditi na radnim mjestima

ZAGREB Ministarstvo državne imovine je u odgovorima na naša pitanja oko izdvajanja turističkih naselja Perna i Selce iz Cluba Adratic i davanja tih nekretnina u zakup fondu Prosperus Invest, tek dijelom razjasnilo apsurdnu situaciju u kojoj državna tvrtka Club  Adriatic  ostaje bez tih nekretnina ali nastavlja brinuti o radnicima koji su tamo radili.

Naime, iz Ministarstva kažu da su ta turistička naselja dobili na upravljanje 1. studenoga prošle godine i ponavljaju ono što smo i znali da sklapaju ugovor o zakupu s Prosperus Investom do 1. studenog ove godine, nakon što je takvu odluku donijelo Povjerenstvo za upravljanje državnim nekretninama.

Otkrivaju da je trgovačko društvo Prosperus Invest ranije s Clubom  Adriatic  imalo sklopljen dugogodišnji ugovor o zakupu turističkih naselja Perna i Selce, ali ne i od kada je taj ugovor trajao te zašto je bilo potrebno sklopiti novi i zašto radnici Cluba  Adriatic  kao i dosad nisu mogli nastaviti raditi na radnim mjestima na kojima su očito radili dok je postojao ugovor između državne tvrtke Club  Adriatic  i Prosperusa u kojem je država 50-postotni ulagač.

Ako je taj ugovor istekao nije jasno zašto se potpisivao novi na manje od godinu dana, umjesto da se odmah raspisao natječaj, što je Ministarstvo učinilo u svibnju ove godine i taj je natječaj otvoren do 20. lipnja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.