Predsjedništvo stranke

Neven Mimica dužan samo 3 mjeseca, Vidović i Ostojić traže “drukere” u SDP-u

Tihana Tomičić

Neven Mimica, Foto: D. LOVROVIĆ

Neven Mimica, Foto: D. LOVROVIĆ

Neven Mimica, koji se kao eurozastupnik u medijima spominjao kao onaj koji najviše duguje, s čak 12.000 kuna duga, prema obrazloženju koje se moglo čuti na Predjedništvu i nije dužnik, jer duguje tek 3 mjeseca i to nije nikakav prekršaj



RIJEKA Članovi Predsjedništva SDP-a Franko Vidović i Rajko Ostojić zatražili su, kako se Saznaje, na sjednici Predsjedništva u četvrtak navečer da se utvrdi tko je dao medijima podatke o dugovima za članarinu.


Naime, Neven Mimica, koji se kao eurozastupnik u medijima spominjao kao onaj koji najviše duguje, s čak 12.000 kuna duga, prema obrazloženju koje se moglo čuti na Predjedništvu i nije dužnik, jer duguje tek 3 mjeseca i to nije nikakav prekršaj.


Zato će se istražiti tko je takvu tendencioznu tezu dostavio medijima, zatražili su Vidović i Ostojić.




Kako je poznato, veliki dužnik je i bivši predsjednik stranke Zoran Milanović čiji dug doseže oko 5.200 kuna, a kojemu je kolega Arsen Bauk podmirio tih 200 kuna, dok je ostalo i dalje neplaćeno – barem dosad nije objavljeno drugačije.


Da Milanović baš i ne žuri podmirivati taj dug, na neki način je i sam potvrdio, rekavši prije nekoliko dana da je stranka njemu dala puno, ali jednako tako i on njoj, čak i u materijalnom smislu. ‘To je privatna stvar svakog pojedinca. Tko je to dao u javnost, nije učinio dobro’, rekao je Milanović.