Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Oštra osuda

Nakon poslanice predsjednice oglasila se i Vlada: Svako veličanje ustaškog režima je apsolutno neprihvatljivo

Foto arhiva NL
Foto arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 9. svibanj 2016. u 20:24 2016-05-09T20:24:00+02:00

Vlada Republike Hrvatske već je u nekoliko navrata jasno osudila ustaški režim i zločine koji su se dogodili u ime tog istog režima. Stalno nametanje lažnih teza o ustašizaciji društva i neprihvatljivi istupi pojedinaca dio su šire kampanje s ciljem novih podjela u društvu i sprečavanja provođenja reformi i programa aktualne Vlade. Unatoč pokušajima destabilizacije Vlade, ova je Vlada odlučna u provođenju reformi koje su jedini put izlaska iz krize, ističe se u priopćenju 

Nakon što se predsjednica Grabar-Kitarović večeras obratila javnosti s osudom ustaškog režima iz Vlade su se također oglasili priopćenjem.

''Svako veličanje ustaškog režima i opravdavanje njegovih zločina s bilo kojeg mjesta Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje i drži apsolutno neprihvatljivim.
 
Vlada Republike Hrvatske već je u nekoliko navrata jasno osudila ustaški režim i zločine koji su se dogodili u ime tog istog režima. Stalno nametanje lažnih teza o ustašizaciji društva i neprihvatljivi istupi pojedinaca dio su šire kampanje s ciljem novih podjela u društvu i sprečavanja provođenja reformi i programa aktualne Vlade. Unatoč pokušajima destabilizacije Vlade, ova je Vlada odlučna u provođenju reformi koje su jedini put izlaska iz krize. Vlada Republike Hrvatske učinit će sve da se Hrvatska kao članica Europske unije nastavi razvijati u duhu tolerancije, kao ravnopravna članica europske obitelji s kojom dijelimo iste vrijednosti.
 
Vlada će svoj program i ciljeve realizirati te učiniti sve da se zaustavi iseljavanje mladih, otvore nova radna mjesta, to je obećanje koje smo dali našim građanima'', piše u priopćenju.

 Podsjetimo, predsjednica je u svojoj poslanici istaknula da je u posljednje vrijeme hrvatska javnost zasuta podjelama koje razdiru društvo i nagrizaju temelje države te je pozvala sugrađane da ne dopuste da nam bolju budućnost ukradu zlodusi loše prošlosti, a Vladu i sve dionike političkog života da se trgnu, zaustave svađe i uhvate posla.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.