Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Sporazumili se

Nakon Rijeke, Kinezi grade stadion i u Velikoj Gorici: Potpisan projekt od 150 milijuna eura

Foto Grad Velika Gorica, Screenshot
Foto Grad Velika Gorica, Screenshot
Autor:
Objavljeno: 19. travanj 2019. u 16:27 2019-04-19T16:27:00+02:00

Stadion bi trebao imati od 30 do 35 tisuća mjesta, a trebao bi biti sličan Astana Areni, koji se nalazi u glavnom gradu Kazahstana

VELIKA GORICA Grad Velika Gorica potpisao je sporazum s kineskim partnerima iz Z-Run Well Ton Industry o ulaganju u sportsku infrastrukturu, što uključuje novi, velebni nogometni stadion i nogometni kamp s pratećim sadržajima te osnivanje Akademije nogometa.

- Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona, i rezultat toga je današnje potpisivanje Sporazuma.

Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima i veseli me činjenica da se taj interes proširio i van naših granica te da poslovne namjere iskazuju strani investitori,  izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, objavljeno je na webu Grada Velike Gorice.

Podršku projektu dao je i Nogometni savez Zagrebačke županije, kao jedan od potpisnika Sporazuma. U svrhu realizacije ciljeva Z-Run će osnovati trgovačko društvo, a u kasnijoj fazi realizacije projekta, partneri će sklopiti Ugovor o konzorciju kojim će utvrditi obveze i način ispunjenja obveza ugovornih strana, profesionalnu i tehničku diobu poslova, sadržaj i način ostvarivanja ugovorene suradnje.

- Zahvaljujem partnerima iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) koji su posredovali kod našeg dolaska u Republiku Hrvatsku. Znamo da hrvatski nogometni navijači očekuju kvalitetniju sportsku infrastrukturu, posebno nogometne stadione i veselimo se što možemo biti dio ovog važnog projekta, rekla je Jiang Yu, osnivačica kompanije Z-Run Well Ton Industry.

IMG_6610

Stadion bi trebao imati od 30 do 35 tisuća mjesta, a trebao bi biti sličan Astana Areni, koji se nalazi u glavnom gradu Kazahstana, koji se odnedavno zove Nursultan. Cijeli projekt vrijedan je 150 milijuna eura, piše net.hr.

Velika Gorica drugi je grad u Hrvatskoj koji je dogovorio suradnju s kineskim investitorima po pitanju sportske infrastrukture. Prije svega tjedan dana memorandum o izgradnji nove Kantride potpisao je predsjednik NK Rijeke Damir Mišković s tvrtkom Top International Engineering Corporation.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.