Aljmaš

Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju jer su roditelji komotni i ne žele obvezu

Hina

snimila Dubravka Petrić

snimila Dubravka Petrić

"Djeca se ne rađaju ne zato što roditelji nemaju novaca, najčešće ne zbog tog razloga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu", rekao je Hranić predvodeći misu na svetkovinu Velike Gospe u najvećemu marijanskom svetištu u Slavoniji.



ALJMAŠ – Predvodeći misu na blagdan Velike Gospe u Aljmašu, nadbiskup đakovački i osječki i metropolit Đuro Hranić rekao je da se djeca u Hrvatskoj ne rađaju zbog toga što su roditelji komotni i ne žele obvezu, a ne zato što nemaju novaca.


“Djeca se ne rađaju ne zato što roditelji nemaju novaca, najčešće ne zbog tog razloga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu”, rekao je Hranić predvodeći misu na svetkovinu Velike Gospe u najvećemu marijanskom svetištu u Slavoniji.


Istaknuo je kako smo, draga braćo i sestre, zato danas u Aljmašu da si to priznamo.




“Da se udarimo u prsa i da budemo velikodušni poput Blažene Djevice Marije u odnosu prema Bogu i odgovorniji prema ovome društvu. Da se osjetimo suodgovorni za ono što se događa i za razvoj ovoga društva”, poručio je đakovačko-osječki nadbiskup mins Đuro Hranić.


Proslava u Sinju: Ne dopustite da mediji i ustanove odgajaju vašu djecu


Gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo poručio je roditeljima da ne dopuste medijima i ustanovama da odgajaju njihovu djecu, te da ne daju kršćanski, ljudski odgoj nikome iz svojih ruku, a mladima je poručio da zbog materijalizma ne odlaze iz Hrvatske.


“Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku”, istaknuo je far Ante Čovo obraćajući se nazočnima ns kraju središnjega misnog slavlja na blagdan Velike Gospe.


Mladima je poručio da ne odlaze iz Hrvatske radi materijalizma, te da ih je Bog, udjeljujući im darove, postavio u Hrvatskoj.


“Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske zatvarate nebo jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima. Nemojte dopustiti da vas materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu i onda dođete ovdje natrag i onda kažete – ovdje nema sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti,” rekao je fra Ante Čovo. Mladima je poručio i kako nema ljepšega života, ugodnijega i duhovnijeg života od Hrvatske.


“Ostanite gdje vas je Bog zasadio,” istaknuo je gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo i pozvao političare, medije, znanstvene i kulturne ustanove da, kako se izrazio, “ne zatvaraju nebo nad hrvatskim čovjekom”.


“Molim sve one koji u Hrvatskoj imaju lokalnu, izvršnu, zakonodavnu vlast da vode računa o svakome čovjeku i da ova zemlja koja je tako lijepa i dobra, koja je bogata umom i srcem, bude jednaka i pravedna za sve,” rekao je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnim na središnjoj misi na blagdan Velike Gospe.