Fijasko s avionima

Na Pantovčaku se sastaje Vijeće za obranu. Krstičević: ‘Idemo u novi proces koji će biti najbolji’

P. N.

S ovim znanjem krećemo u nov proces koji će biti najbolji, s ciljem da Hrvatska dobije kvalitetan višenamjenski avion i da dobije nadzor svog zračnog prostora. Vlada će učiniti sve da se to i dogodi, kaže Krstičević



Na Pantovčaku danas zasjeda Vijeće za obranu, gdje će biti detalno predstavljeno izvješće o propalom postupku nabave borbenih aviona. Uz to će i načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov podnijeti detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.


Sastat će se i Vlada i to samo s jednom točkom dnevnog reda – onom o poništavanju odluke o nabavi aviona. 


Prije početka sjednice Vijeća za obranu novu je izjavu o slučaju dao potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, koji je danas primio u službeni posjet ministra obrane Republike Poljske Mariusza Błaszczaka.




– Da podsjetim još jednom – natječaj je bio transparentan, Hrvatska je izabrala izraelsku ponudu, Izrael je imao preodobrenje od SAD-a, no trebali su od SAD-a dobiti i konačno odobrenje. Neki dan ste vidjeli da su došli u MORH i da su rekli da obavezu koju su imali, nisu osigurali, da nisu dobili odobrenje i da je to isključivo njihova odgovornost. Proces ćemo transparentno zatvoriti na Vladi. S ovim znanjem krećemo u nov proces koji će biti najbolji, s ciljem da Hrvatska dobije kvalitetan višenamjenski avion i da dobije nadzor svog zračnog prostora. Vlada će učiniti sve da se to i dogodi, prenosi N1 Krstičevićevu izjavu.