Snažni pljusak

NEVRIJEME U KARLOVCU Poplavljeni pothodnici i podrumi, zastoji u prometu, prekidi opskrbe strujom

Hina

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

na više mjesta grmljavina je izazvala kratke prekide opskrbe strujom, doznaje se u karlovačkom Centru 112.



KARLOVAC U Karlovcu je u utorak oko 16 sati počeo padati snažan pljusak čiji se intenzitet nije smanjivao oko 50 minuta, pa sustav za prihvaćanje oborinskih voda nije mogao prihvatiti sve oborine, što je uzrokovalo zastoje u prometu, poplavljeni su pothodnici i brojni podrumi, a na više mjesta grmljavina je izazvala kratke prekide opskrbe strujom, doznaje se u karlovačkom Centru 112.


 Gradonačelnik Damir Mandić izjavio je kratko kako je palo puno kiše, na terenu su svi vatrogasci i pripadnici komunalnih službi kako bi ispumpali višak vode na mjestima gdje su problemi najveći, ali i istaknuo kako ne očekuje ozbiljnije probleme već normalizaciju u kraćem razdoblju, iako kiša i dalje pada.


 Dežurni djelatnik karlovačkog Centra 112 rekao je Hini da su u kratkom vremenu primili preko stotinu poziva, da su sve službe na terenu, pomažu građanima i rade na uspostavi prometa koji je u prekidu na cestama Rakovac i Ilovac, a voda je i na mnogim drugim prometnicama, primjerice na cesti kod Interspara.




 »Prema prvim informacijama Centra 112, slijevanje velike količine oborina kroz brdoviti dio Karlovca nije uzrokovalo odrone, ali je veću količinu zemlje bujica nanijela na cestu kod ambulante u četvrti Mahično, a uz intenzivnu kišu padala je mjestimice i sitna rijetka tuča, no dojava o štetama za sada nema«, kazao je.


 Policija nema dojave o prometnim nesrećama uzrokovanim nevremenom, već samo o poteškoćama u protočnosti prometa, pa je na više mjesta na snazi posebna regulacija prometa s obilascima.