Nastavak verbalnog rata

Mostovci i danas Plenkovića optužili za veleizdaju, Bačić se boji da sve ne preraste u fizičko nasilje

P. N.

Ja sam ga vidio kao neku agresivnu, isfrustriranu osobu koja ne zaslužuje epitet čovjeka koji je među prvima u Hrvatskoj. On svojim ponašenjem pokazuje da nije zreo i da ne može voditi RH, poručio je Bulj



Nastavljaju se međusobna optuživanja nakon jučerašnjeg nezapamćenog incidenta u Hrvatskom saboru – novinarima su se o istoj temi gotovo u isto vrijeme obratili predstavnici Mosta nezavisnih lista i HDZ-a.


Božo Petrov ponovio je stav Mosta da su upravo premijer Plenković i Vlada omogućili Srbiji otvaranje pregovaračkih poglavlja iako nisu ispunili ono što je zadano u poglavlju 23.


– Iz svega se može zaključiti da Vlada radi za srbijanske, a ne za hrvatske interese, jer da je tako hrvatski bi logoraši dobili pravnu zaštitu Hrvatske i postojala bi mogućnost da Srbija isplati odštetu za hrvatske logoraše. A to nije tako. A to sve ne daje pravo da se na onakav način premijer pokuša obračunati sa saborskim zastupnikom, prenosi N1 riječi Bože Petrova, koji je dodao i da je Plenković pokazao da ima staklenu bradu. 




Nikola Grmoja je također ponovio svoje tvrdnje o veleizdaji i dodao da to nije uvreda ako je argumentirao svoju tvrdnju. 


– Ja sam ga vidio kao neku agresivnu, isfrustriranu osobu koja ne zaslužuje epitet čovjeka koji je među prvima u Hrvatskoj. On svojim ponašenjem pokazuje da nije zreo i da ne može voditi RH. On ne upravlja ničim. On je toliko frustriran k’o vol kad ide u kupus. Plenković je pokazao svoje lice. Da je nekontrolirana osoba, osoba koja je mislila mene izgurati, naravno nije uspio. Ja sam stao u prolazu, prolazeći je udario u mene, ja mu kažem: ‘kuš?’, u tom me trenutku pokušao izgurati, ali nije uspio, vidi se da je na dijeti, rekao je Miro Bulj.


HDZ-ovci, pak, tvrde da reakcija Nikole Grmoje pokazuje frustraciju Mosta jer im je politički rejting na granici izbornog praga od pet posto. 


– Iz dana u dan sipaju uvrede, klevete, u prvom redu prema članovima HDZ-a i Vlade. I u saborskoj raspravi i komunikaciji mora postojati granica koju ne smijemo prijeći. Bojim se da klevetanje kao jučerašnje postane fizičko nasilje. A toga ima, svjedoci smo da se to događa u demokratskim državama, poručio je Branko Bačić. N1 prenosi i njegovu izjavu da bi se klevetama o veleizdaji trebao pozabaviti i DORH. 


– ‘Bilo je vrijeđanja na osobnoj razini, seksizma, rekla je Sunčana Glavak i dodala da u uvredama prednjači Most, te da je Grmoja agresivan i vrijeđa na osobnoj razini.


– Ne poštuje nikoga, tipični agresivni govornik. Verbalne akrobacije Nikole Grmoje svele su se na to da je pobjegao iz Sabora, zaključila je Glavak.