Mladić sa Zlarina umro nakon rutinske operacije. U šibenskoj bolnici operirali su mu krajnike, pozlilo mu je i to je bio kraj

P. N.

foto: PIXSELL/Duško Jaramaz

foto: PIXSELL/Duško Jaramaz

"Ne želim ništa prejudicirati niti ikoga unaprijed okrivljavati, ali želimo znati istinu. Čekamo nalaze obdukcije kako bismo znali što se stvarno dogodilo. Ne mogu vam ništa više reći, molim vas za razumijevanje..."



Devetnaestogodišnji mladić sa Zlarina umro je u šibenskoj bolnici nakon operacije krajnika, koja je imala biti rutinske naravi. Dogodilo se to prošlog tjedna, kad je mladić imao zakazan termin za operaciju. Umro je nekoliko sati nakon zahvata.


Novinarima 24 sata ovo je potvrdila ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić, koja je istaknula da je odmah pokrenuta unutarnja kontrola u bolnici. Ravnateljica je rekla: “Došlo je do tragičnog događaja i odmah smo pokrenuli proces unutarnje kontrole, odnosno unutarnjeg nadzora. Što se tiče uzroka smrti, on još nije poznat jer je nalaz obdukcije samo djelomično gotov.”


Novinari su neslužbeno doznali da je mladić određene zdravstvene probleme imao od djetinjstva, između ostalog s bakterijom streptokok. Liječnici su se nadali da će operacijom uklanjanja krajnika ti problemi nestati, ali dogodilo se najgore.




Mladić se nakon operacije, navode novinari 24 sata, probudio iz anestezije, ustao i u prvi mah se osjećao dobro. Međutim, nakon što su mu dali infuziju on je zaspao, a nakon nešto manje od sat vremena naglo mu je pozlilo i umro je. Liječnici su ga pokušali reanimirati, ali u tome nisu uspjeli.


Otac preminulog mladića novinarima je rekao:


“Ne želim ništa prejudicirati niti ikoga unaprijed okrivljavati, ali želimo znati istinu. Čekamo nalaze obdukcije kako bismo znali što se stvarno dogodilo. Ne mogu vam ništa više reći, molim vas za razumijevanje…”


Trenutno se čeka nalaz obdukcije, koji bi trebao otkriti zašto je mladić sa Zlarina umro nakon rutinske operacije.