Normalno.hr

Milanović ozbiljno krenuo u oglašavanje za kampanju: ‘Borim se za normalnu Hrvatsku’

Tihana Tomičić

Foto Tihana Tomičić

Foto Tihana Tomičić



Normalno.hr – agenda je pod kojom će u ovim predsjedničkim izborima nastupati, ili barem započeti kampanju kandidat SDP-a Zoran Milanović. Prvi “teaseri” s tim natpisom pojavili su se na zagrebačkim ulicama, što znači da je Milanovićev stožer krenuo s pretkampanjom, a kad se web adresa ugugla, pokazuje se brojač vremena na kojem piše da je ostalo još devet dana do početka njegove službene kampanje.


Na pitanje jesu li ti jumbo-plakati dokaz da kampanja i službeno kreće, glasnogovornik Milanovićeva stožera Nikola Jelić nam je rekao: “Sve što je normalno – naše je, to je jedino što zasad mogu reći.


Činjenica je da su i šef SDP-a Davor Bernardić i sam Milanović zadnjih dana stalno ponavljali mantru o “normalnoj Hrvatskoj”, pa je tako na Glavnom odboru predsjednik SDP-a poručio: “Ova Vlada se ruga građanima jer nas uvjeravaju da su nenormalne stvari normalne. Nije normalno da zbog sumnje na korupciju ode pola Vlade i nikom ništa. Nije normalno da vrh policije ne poštuje zakone i vozi kroz naseljeno mjesto 165 km na sat, bez ikakvih sankcija.




Nije normalno da nema novca za povećanje plaća profesora, a bilo je za povećanje plaća predsjednika Vlade i Sabora, te najbogatijih u Hrvatskoj. Nije normalno da roditelji strahuju da silovatelji i nasilnici nad njihovom djecom neće doći pred lice pravde. Nije normalno da se zgrada Hrvatskog Sabora iznajmljuje za stranački dernek. Jer, ne samo da su iznajmili Hrvatski Sabor, iznajmili su Hrvatsku i uništavaju je”, rekao je tada Bernardić.


I Zoran Milanović jučer je izjavio: “Borim se za normalnu Hrvatsku i vjerujem kako ću u tome uspjeti. Želim da ovo nenormalno stanje, jedno tupo ludilo u kojem se nalazimo kao nacija, preokrenemo i da se ljudi u Hrvatskoj jednostavno osjećaju dobro. Ništa više od toga”.


Milanović će u kampanju krenuti sa skupa u Tvornici kulture, gdje je i ranije započinjao svoje izborne kampanje.