Ne stišavaju se komentari

Milanović: ‘Rijeka je jedan od rijetkih klubova koji nije imao petokraku, a Hajduk je bio omiljeni Titov klub’

P. N.

Nije bila rezervna pozicija za Zvezdu i Partizan. Rijeka je jedan od klubova koja nije imala petokraku, a Hajduk je bio omiljeni klub Josipa Broza Tita, rekao je



Ne stišava se bura oko izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o “Rijeci kao rezervnom klubu za Partizan i Crvenu Zvezdu”. Sinoć se te teme dotaknuo i Zoran Milanović koji je u Rijeci bio na predstavljanju programa Europske prijestolnice kulture.


– Nije bila. Bila je jak klub koji je pobjeđivao Reala. Bezveze. Ne razumijem to – rekao je prvo Milanović, pa nastavio;


– Nije bila rezervna pozicija za Zvezdu i Partizan. Rijeka je jedan od klubova koja nije imala petokraku, a Hajduk je bio omiljeni klub Josipa Broza Tita. Dakle, očekujem podršku Riječana i svih ljudi dobre volje koji žele normalnu Hrvatsku, što ne znači da oni koji neće glasati za mene nisu normalni, ali želimo Hrvatsku u kojoj ono što nam HDZ nameće kao normalno i ovo ponašanje koje me tražite da komentiram, to nije normalno ponašanje, dodao je.




Komentirao je i izjavu o “životu s krive strane Željezne zavjese”.


– Gospođa je očito onaj citat o Željeznoj zavjesi u diskoteci čula. Međutim, u tom Churchilovom govoru ima jedan pasus u kojem on vrlo nervozno gleda na mogućnost da se Istra i Rijeka priključe Jugoslaviji, donosno Hrvatskoj, i zalaže se protiv toga. Ona to nije pročitala. Churchill je tu razmišljao kao i Mussolini, a ona to očito ne zna, dodao je.