Ministar na tapetu

Milan Kujundžić ne želi dati ostavku, Plenkoviću dao mandat na raspolaganje i za sve optužio medijski linč interesnih skupina

Portal Novilist.hr

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Još jednom se ispričavam na šlampavo ispunjenoj kartici, ali ništa od moje imovine nije sakriveno, rekao je Kujundžić ponovno dodajući da se radi o "normotehničkim greškama". S premijerom sam imao sastanak u dobrom ozračju. Kriv sam jer sam normotehnički krivo ispunio karticu. U medijima izlazi niz napada i neistina, diskreditira se moja obitelj i prijatelji, rekao je ministar zdravstva



ZAGREB – Ministar zdravstva održao je konferenciju za novinare i kazao da mu “moral ne dopušta da podnese ostavku”, već je premijeru Plenkoviću dao mandat na raspolaganje i zatražio dodatno vrijeme da se obrani od medijskih optužbi interesnih grupacija te je premijera zamolio da svoju odluku donese na temelju činjenica, a ne na temelju dojma. 


Sve drugo o čemu su pisali medijima Kujundžić nazvao i je interesno organiziranom hajkom, sve ono o čemu se u medijima pisalo još direktnije je nazvao lažima. Rekao je da dokumenti dokazuju da je sve laž.


Još jednom se ispričavam na šlampavo ispunjenoj kartici, ali ništa od moje imovine nije sakriveno, govori Kujundžić ponovno dodajući da se radi o “normotehničkim greškama”. 




– S premijerom sam imao sastanak u dobrom ozračju. Kriv sam jer sam normotehnički krivo ispunio karticu.


U medijima izlazi niz napada i neistina, diskreditira se moja obitelj i prijatelji.


Foto: D. KOVAČEVIĆ


Foto: D. KOVAČEVIĆ



Zatražit ću zaštitu pravnih tijela.


– Birao sam riječi dok sam sve ovo pisao i konzultirao se s odvjetnicima, nadam se da će pravda u ovoj državi funkcionirati. Premijer nema rok, može odlučiti ove sekunde ili za 5 ili 10 dana.


Pripremio sam dokumentaciju koja dokazuje da ništa krivo nisam napravio, rekao je Kujundžić te pobrojao niz aktivnosti u njegovom mandatu, te se pohvalio nizom uspjeha i invisticijama u zdravstvu govoreći pritom u prošlom vremenu što bi moglo neizravno sugerirati da je njegov odlazak iz Vlade prilično izvjestan.


Ipak o tome će krajnju odluku morati donijeti Andrej Plenković.


Kujundžić je u Ministarstvo zdravstva na kraju doveo i vlastitog odvjetnika koji je govorio o svakom pojedinačnom slučaju o kojem se govorilo u medijima. 


Zbog nabave PET CT uređaja Kujundžić je kazao da je doživio prijetnje, koje je trpio i prijavio nadležnim tijelima.


Foto: D. KOVAČEVIĆ


Foto: D. KOVAČEVIĆ



– Ja nisam ekspert za pravo, ali koliko znam, do trenutka dok premijer ne potpiše nečiju smjenu, taj vodi resor, rekao je ministar odgovarajući na novinarska pitanja.


O imovinskoj kartici je ponovio da je kriv, ali i da po “sadržajnom smislu nema obvezu mijenjati vrijednost svoje imovine ovisno o kretanju cijena na tržištu.


– Nisam prvi ministar, već su mnogi drugi dužnosnici također krivo ispunili imovinsku karticu.


Ljudski je griješiti, ali u sadržajnom smislu nikakvih propusta nema i to svatko može provjeriti i bez imovinske kartice, rekao je.