Europski izbori

Među izdašnim donatorima Bandićeve stranke i zaposlenik ZET-a: ‘Nije mi to od plaće, prodao sam nekretnine’

P. N.

Najviše od svih donatora za Bandićevu listu izdvojila je tvrtka Helvetia d.o.o. iz podsljemenskih Šestina, tvrtka koja se bavi ugostiteljstvom, vodi jedan od uspješnijih barova u Av Mallu i bilježi pristojan prihod



Rekordan iznos donacija za europske izbore, barem prema dosad dostupnim podacima, dobila je stranka Milana Bandića. HDZ dosad nije prijavio donacije, SDP svega 26 tisuća kuna, a Bandić čak 518.940 kuna.


Novinarka portala Net.hr Đurđica Klancir istražila je donatore koji su dali najznačajnie iznose i među njima, uz ostale, našla Sesvećanina Marijana Kušekovića. On nije član stranke, ali je donirao 30 tisuća kuna.


Bandiću je dao pozamašan iznos, iako nije riječ o privatnom poduzetniku, već zaposleniku – ZET-a.




– Ne, nisam to izdvojio od plaće. Prodao sam neke nekretnine i htio sam pomoći stranci koju cijenim, objasnio je za Net.hr


Najviše od svih donatora za Bandićevu listu izdvojila je tvrtka Helvetia d.o.o. iz podsljemenskih Šestina, tvrtka koja se bavi ugostiteljstvom, vodi jedan od uspješnijih barova u Av Mallu i bilježi pristojan prihod. Vlasnici Saša i Darko Milić nisu htjeli reći zašto su Bandiću dali čak 90 tisuća kuna. 


Među privatnim donatorima je i mladi dopredsjednik Foruma mladih Bandićeve stranke, Nikola Tomurad. On je prije nekoliko godina, poslije završene srednje škole za cestovni promet, tražio bilo kakav posao. Pet godina kasnije, u mogućnosti je izdvojiti 30 tisuća kuna za stranku u kojoj je angažiran. No nije objasnio odakle mu. 


Originalni tekst pročitajte OVDJE.