Reakcija bivše ministrice

Martina Dalić o Todorićevim optužbama: Vrijeme je da se suoči sa svojim greškama

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

"Umjesto iznošenja laži i izmišljanja teorija zavjere gospodin Todorić bi trebao priznati pogreške koje je učinio u upravljanju Agrokorom i zbog kojih je Agrokor završio u stečaju", priopćila je Martina Dalić 



Bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić reagirala je na današnji istup bivšeg čelnika Agrokora Ivice Todorića koji je rekao da mu je Agrokor ciljano otela grupa Borg u kojoj su, kako tvrdi, bili ministri Zdravko Marić i Martina Dalić, a svime je rukovodio premijer Andrej Plenković, javlja televizija N1.


“Tužno je gledati koliko je osoba koja je do prije koju godinu smatrana sposobnim poduzetnikom spremna bježati od odgovornosti i vlastitih pogrešaka. Umjesto iznošenja laži i izmišljanja teorija zavjere gospodin Todorić bi trebao priznati pogreške koje je učinio u upravljanju Agrokorom i zbog kojih je Agrokor završio u stečaju”, priopćila je Martina Dalić a prenio N1.


“Istina je da je Agrokor završio u stečaju jer gospodin Todorić i Uprava Agrokora nisu na vrijeme prepoznali, reagirali i spriječili krizu u Agrokoru. Vjerovnici su u nagodbi otpisali Agrokoru 3 mlrd. eura odnosno 22,2 milijarde kuna kredita kojima je Agrokor opteretio upravo gospodin Todorić, a cijeli proces porezne obveznike, proračun i hrvatske građane nije koštao ništa. Istina je također da je gospodin Todorić zajedno sa svim članovima Uprave Agrokora zatražio od Trgovačkog suda u Zagrebu primjenu Zakona o izvanrednoj upravi. Bez njihova zahtijeva sudu izvanredna uprava ne bi bila moguća. Smatram stoga da je stoga krajnje vrijeme da se gospodin Todorić suoči sa svojim greškama i prestane iznositi laži, apsurdne teorije zavjere i vrijeđati ljude koji su sudjelovali u sprečavanju da se kolaps Agrokora transformira u kolaps hrvatskog gospodarstva”, poručila je Martina Dalić, kako prenosi televizija N1.