Važnost post-kriznog djelovanja

Manifestaciju “Hrvatska volontira” oblježila pomoć poplavljenima

Hina

Tijekom manifestacije kojoj je cilj promocija i daljnji razvoj volonterstva, provedeno je više od 300 volonterskih aktivnosti, a održana je unatoč nastalim okolnostima zbog poplava, "upravo kao podsjetnik na vrijednosti dobrovoljnog angažmana građana uvijek, a posebno u izvanrednim okolnostima", ističu organizator.



ZAGREB Manifestacija “Hrvatska volontira” održana je od 19. do 24. svibnja u više od 60 gradova, u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara, tijekom koje je zbog poplava koje su pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje, velik broj volonterskih aktivnosti preusmjeren na organiziranje i slanje humanitarne pomoći u krizna područja.


Tijekom manifestacije kojoj je cilj promocija i daljnji razvoj volonterstva, provedeno je više od 300 volonterskih aktivnosti, a održana je unatoč nastalim okolnostima zbog poplava, “upravo kao podsjetnik na vrijednosti dobrovoljnog angažmana građana uvijek, a posebno u izvanrednim okolnostima”, ističu organizator.


Mreža upozorava i na važnost post-kriznog djelovanja, naglašavajući da će ljudi kojima je u poplavama stradala imovina, pomoć trebati još dugo nakon što prestane izravna opasnost.




Stoga pozivaju građane da se jave najbližem volonterskom centru i uključe se u volonterske projekte.


“Prepoznajemo da vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu”, ističe Hrvatska mreža volonterskih centara.