Prijeteća poruka na fejsu

Maja Sever primila ozbiljnu prijetnju zbog priloga o migrantu Princeu: “Smaknut ćemo te”

P. N.

Snimio Nenad REBERŠAK

Snimio Nenad REBERŠAK

Prijetnju joj je uputila osoba koja se predstavlja kao Robert Lagin i navodno živi u Belgiji. 'Doće dan kada ćemo te smaknuti smeće jedno!', stoji u prijetnji



HRT-ova novinarka Maja Sever, omražena u krugovima ekstremnih desničara, objavila je prijetnju koju je dobila putem fejsa.


Naime, jučer je na HRT-u emitiran prilog Maje Sever o migrantu Princeu koji je primjer kako priče migranata ne moraju nužno završiti tužno.


Nigerijac Prince Wale Soniyiki je u Hrvatsku stigao 2011. te je bio među prvim migrantima koji su dobili azil u Hrvatskoj.




Svojevremeno je radio i kao ribar kod Ante Gotovine, a njih dvojica su ostali u dobrim odnosima pa je tako Gotovina neki dan bio na večeri u Princeovu restoranu u središtu Zagreba.


Zbog tog priloga Maja Sever je dobila ozbiljnu prijetnju na Facebooku, koju joj je uputila osoba koja se predstavlja kao Robert Lagin i navodno živi u Belgiji, javlja Index.


Prijetnju prenosimo u cijelosti, sa svim pravopisnim i ostalim pogreškama.


“Jebem ti mater kurvo jugo-masonska. Ako želiš živjeti s crncima idi u Englesku, Francusku ili SAD a nemoj promicati masonsku multikulti politiku u Hrvatskoj. Na tisuće Hrvata napušta zemlju a ti kurvetino jedna pravi reportažu o azilantu koji otvara restoran u Hrvatskoj. Doće dan kada ćemo te smaknuti smeće jedno!”, stoji u prijetnji.


“Mogu samo reći da je posao javne televizije i svakog novinara da radi ovakve priče i da ću ih raditi i dalje. Sve prijetnje prijavljujem policiji i surađujem s njom”, rekla je za Index Maja Sever komentirajući prijetnju koju je dobila na Facebooku.