Ilegalno oružje

MUP: Jordanac kod kojeg je nađeno oružje nije volontirao u Opatovcu

Hina

Ravnateljstvo policije potvrdilo je u ponedjeljak kasno navečer da je pronađeno ilegalno oružje u kući 56-godišnjeg hrvatskog državljanina podrijetlom iz Jordana, navodeći da njega Ministarstvo unutarnjih poslova nije angažiralo ni kao prevoditelja ni kao volontera u izbjegličkom prihvatnom centru u Opatovcu.Portal 24 sata objavio je u ponedjeljak navečer da je policija, temeljem anonimne dojave da preprodaje oružje, uhitila 56-godišnjeg Omara Helu (56), u čijoj je u kući u Bregima Zabočkim pronašla 88 komada malokalibarskog streljiva, tromblonski nastavak i pištolj penkalu, te da mu je određeno mjesec dana istražnog zatvora. 24 sata piše da je nepoznatim Libijcima nudio više vrsta oružja, te da je zaplijenjena prepiska na arapskom jeziku. Navodi se da je Helo neko vrijeme volontirao kao prevoditelj u izbjegličkom kampu u Opatovcu i da se ne zna je li ga tko angažirao ili je sam tamo otišao.

 »Vezano uz napise da je zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja kazneno prijavljen 56-godišnji hrvatski državljanin koji je tijekom migrantske krize navodno volontirao u Prihvatnom centru za migrante u Opatovcu«, Ravnateljstvo policije potvrđuje da se radi o hrvatskom državljaninu (1959.) podrijetlom iz Jordana koji je 1996. godine stekao hrvatsko državljanstvo temeljem braka s hrvatskom državljankom.


 »Tijekom migrantske krize u Republici Hrvatskoj dobrovoljno se javio u Prihvatni centar u Opatovcu i izrazio namjeru da volontira. S obzirom na to da sve osobe koje sudjeluju u radu prihvatnog centra za migrante (bilo da se radi o Opatovcu ili Slavonskom Brodu) moraju zadovoljiti sigurnosnu provjeru, Ministarstvo unutarnjih poslova nije angažiralo navedenog 56-godišnjaka ni kao prevoditelja ni kao volontera. Upravo podnošenje kaznene prijave zbog pronalaska ilegalnog oružja u domu osumnjičenog 56-godišnjaka je rezultat finalizacije kvalitetnih informacija dobivenih prilikom obavljanja sigurnosne provjere«, kaže se u priopćenju Ravnateljstva policije koje je objavljeno na mrežnoj stranici MUP-a.