Predsjednički kandidat u Sesvetama

MIROSLAV ŠKORO Crkva je odvojena od države i maknut ću politiku iz nje. Mogu petljati još par dana…

P. N.

'Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu', poručio je Miroslav Škoro / Foto Robert Anic/PIXSELL

'Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu', poručio je Miroslav Škoro / Foto Robert Anic/PIXSELL

“Ako ti autobus očeše automobil, trebaš stati i vidjeti. Nema tog protokola da ne izađeš van i pristojno i upitaš što je. Trebamo početi preuzimati odgovornost”, istaknuo je Škoro



Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u sklopu svoje kampanje danas je posjetio Sesvete te prokomentirao predizborne ankete rekavši kako nije “bio u euforiji kada su govorile da rastem, ni u depresiji kada su govorile da padam”. Osvrnuo se i na same izbore te ih nazvao “malim referendumom”, javlja Net.hr.


“22. prosinca ćemo ovaj narod i ja pokazati da postoji jedna druga Hrvatska, recimo da će to biti prvi mali referendum, na kojem ćemo glasovati protiv Andreja Plenkovića“, izjavio je Škoro za N1.


‘Trebamo početi preuzimati odgovornost’


Osvrnuo se i na nekoliko trenutno aktualnih događaja na domaćoj političkoj sceni. Nije zadovoljan time što neće biti uobičajenog predizbornog sučeljavanja kandidata.




“Žao mi je što neće biti sučeljavanja. Bilo bi dobro da razmjenimo argumente, da izađemo iz četrdesetih godina, da razgovaramo što se radilo zadnjih pet godina i što će se raditi narednih godina. To je jedna razina demokratske pristojnosti. Sučeljavanja postoje svuda u svijetu. Ne vidim razlog zašto ga nema”, prokomentirao je.


Osvrnuo se, poput Zorana Milanovića ranije danas, i na prometnu nesreću u kojoj je izborni autobus aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović udario automobil i nastavio voziti


“Ako ti autobus očeše automobil, trebaš stati i vidjeti. Nema tog protokola da ne izađeš van i pristojno i upitaš što je. Trebamo početi preuzimati odgovornost”, istaknuo je Škoro.


Otkrio koliko je potrošio na kampanju


Smatra kako je nemoguće da je Mislav Kolakušić potrošio samo 12 kuna na kampanju te, premda nije podnio prva financijska izvješća Državnom izbornom povjerenstvu, dao jasnu računicu koliko je dosad potrošio u svojoj predizbornoj kampanji.


“Nemoguće je to, neodrživo. Ne možete štand postaviti, morate ga kupiti, ako ništa drugo. Platio sam medijski prostor, štandove, majice, potrošio sam otprilike 1.984.356 kuna i 24 lipe. Donacija sam imao oko 150, 160 tisuća kuna. Trošim iz vlastitog džepa”, rekao je Škoro.


 

Kratko, ali jasno je Škoro prokometirao i ulogu Crkve u Hrvatskoj te misu za Franju Tuđmana koju je u utorak održao kardinal Josip Bozanić.


“Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva”, zaključio je Škoro.