Goran Marić

MINISTAR OPET U PROBLEMIMA: Pišu da nije prijavio kuću, a on odgovara da će doći i njegovo vrijeme

Hina

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj



ZAGREB – Ministar državne imovine Goran Marić poručio je u četvrtak da će biti na raspolaganju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa vezano uz kuću u zagrebačkim Remeta koju je, po pisanju Jutarnjeg lista, izostavio iz svih imovinskih kartica.


“Očitovat ću se Povjerenstvu, bit ću na raspolaganju, a onda nakon što ono završi svoj posao doći će vrijeme kada ću ja govoriti”, kratko je komentirao Marić napise da je kuću od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavio iz svih imovinskih kartica od 2008. godine iako je bila u vlasništvu njegove supruge.


“Ja volim i cijenim institucionalnu Hrvatsku, očitovat ću se Povjerenstvu”, istaknuo je Marić uoči sjednice Vlade.




Po pisanju Jutarnjeg lista, u ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća, a u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati, navodi dnevnik.


Ta su kuća i zemljište u zemljišnim knjigama od 2006. do 2013. godine glasili na suprugu ministra Marića, a poslije, sve do danas, na njihova sina.