Propusti u osiguranju

Lopovi pokrali policajce koji štite obitelj predsjednice: ‘Vozilo nam je ostalo bez nadzora…’

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



Disciplinski sud još uvijek nije donio odluku o kazni u slučaju suspendiranih policijskih službenika koji su, zbog prijetnji, čuvali bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Istovremeno, iz MUP-a Novoj TV potvrđuju da se sličan propust dogodio i čuvarima koji brinu o sigurnosti članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.


Dva policajca iz MUP-ove jedinice za osiguranje štićenih osoba ostavili su oružje u apartmanu u kojemu su bili smješteni, kad su otišli dućana. Dok su oni kupovali, lopovi su upali u apartman i uzeli pištolje, osobne dokumente, a jednom je policajcu ukradena i značka.


Policajci su suspendirani, a lopovi već uhićeni. Osumnjičeni su i za druge krađe po apartmanima. Dinko Cvitan i njegova obitelj pod policijskom su zaštitom već nekoliko godina.




U MUP-u podsjećaju da su bili dužni skrbiti o oružju koje su zadužili, a da je Cvitanovom osiguranju za izvršenje zadatka bio osiguran i prikladan objekt smještaja.


Uz to, iz MUP-a su i službeno potvrdili informaciju koju je prvi objavio Dnevnik Nove TV objavio da se sličan propust dogodio i čuvarima koji brinu o sigurnosti članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Policajci su sankcionirani.


– Obavještavamo Vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelja otuđen dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora.


Proveden je postupak za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za povredu službene dužnosti, te je izrečena disciplinska mjera koja odgovara težini počinjene povrede’, priopćeno je iz MUP-a za Dnevnik Nove TV.