Vili Beroš

Kujundžićev nasljednik ima hitan posao: Mora promijeniti podatke u – imovinskoj kartici. Kaže, bilo je promjena

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Ideja je da nastavim sa započetim inicijativama te ih intenziviram, što je u ovom trenutku od vrlo velike važnosti, rekao je Beroš, koji nije želio komentirati rad Milana Kujundžića, kao ni navode premijera da je bivši ministar smijenjen jer se nije mogao fokusirati na posao zbog drugih problema.



Novi ministar zdravstva Vili Beroš u razgovoru za N1 televiziju rekao je kako već danas ima sastanak s Natašom Novaković, predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, jer mora unijeti promjene u svojoj – imovinskoj kartici.


– Do u detalje ćemo prokomentiratirati moju imovinsku karticu, jer u njoj ima promjena. Refinancirao sam svoje kredite u bankama koje su putem Hrvatske liječničke komore nudile prihvatljiviju kamatu, rekao je za N1 Kujundžićev nasljednik.


Također, Beroš je istaknuo da više ne zarađuje od aktivnosti izvan struke, što je ranije bio slučaj.




– Bio sam pomoćnik ministra pa sam manje vještačio na sudovima i stoga su moji prihodi manji. Ono što je navedeno u imovinskoj karitici odnosi se na djelatnosti u dopunskom radnom vremenu, koje su mi ranije bile moguće, ali kao pomoćnik ni to više nisam mogao raditi, rekao je Beroš, dodajući da će i supruga navesti dio svog nasljedstva, “otprilike 26 kvadrata stana u Španskom”.


Ovom prilikom novi ministar zdravstva prokomentirao je i medijske napise o njegovom satu, koji navodno košta oko 35 tisuća kuna.


– Mogu priznati da sam ljubitelj satova, a taj sat sam dobio od svojih roditelja za doktorat. Najčešće nosim daleko prihvatljivije sportske satove, rekao je Beroš.


Govoreći o dužnosti koju preuzima, istaknuo je da ima administrativno iskustvo te je upoznat s funkcioniranjem sustava.


– Ideja je da nastavim sa započetim inicijativama te ih intenziviram, što je u ovom trenutku od vrlo velike važnosti, rekao je Beroš, koji nije želio komentirati rad Milana Kujundžića, kao ni navode premijera da je bivši ministar smijenjen jer se nije mogao fokusirati na posao zbog drugih problema.


Beroš će, kaže, “pokrenuti utemeljenje za uspostavu hitne helikopterske službe. jer očekivati da će ona biti doista implementirana u tako kratkom vremenu nije moguće”.


– Po tom pitanju kaskamo i nismo ništa napravili. Moramo hitno početi s njenim utemeljenjem. Ono što hoću naglasiti jest da će u osnovnom fokusu ovog ministarstva biti bolesnik i njegovo zadovoljstvo. Dakle, dostupnost zdravstvene zaštite. Liste čekanja su tu problem koji se nameće. To naravno nije problem koji je lako riješiti, ali u razgovoru sa čelnikom HZZO-a poduzet ćemo i dodatne mjere za pokušaj saniranja tog problema, rekao je novi ministar zdravstva.


O suradnji s bivšim ministrom, napomenuo je, Beroš ne može reći ništa loše.


– Primijetio sam da Kujundžić zdušno radi na poboljšanju zdravstvenog sustava, a u tome sam mu bio potpora u onoj mjeri kojoj sam mogao kao njegov pomoćnik. Mislim da su njegovi potezi bili korektni i usmjereni prema dobrobiti zdravstvenog sustava, rekao je Beroš.


Također, kao jedan od svojih prioriteta istaknuo je razgovore sa sindikatima, Komorom medicinskih sestara, svim akterima zdravstvenog sustava.


– Pokušat ćemo ubrzati inicijativu o razgovoru o novom Zakonu o plaćama i radnom vremenu. Nisam revolucionar, nećemo podići ljestvicu toliko visoko, ali doista ću napraviti sve da opravdam povjerenje premijera. Ako ja ne budem dobar, odlazim s mjesta ministra. Odmah. Obećao sam, zaključio je novi ministar zdravstva.