Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 2
Sutra: 10° 10° 2
22. siječnja 2020.
Prijepor oko protokola

Krstičević, Božinović i Medved pokušavaju gasiti vatru s braniteljima oko proslave Dana pobjede

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2018. u 18:05 2018-07-23T18:05:00+02:00

Ne vjerujem da bi se ministar Krstičević bojao reakcija naroda na glavnom kninskom Trgu, kaže Ante Tandara

ZAGREB Ministri Damir Krstičević, Davor Božinović i Tomo Medved u utorak će u razgovoru s predstavnicima Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruga veterana gardijskih brigada pokušati ugasiti njihovo nezadovoljstvo zbog protokola obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu.

Premda je taj program jednak kao prošlogodišnji i predviđa da se sve odvija na kninskoj tvrđavi, na nedavnom sastanku u Ministarstvu branitelja, na kojem su se okupili čelnici pedesetak udruga proizašlih iz Domovinskog rata, podržan je drukčiji scenarij.

Spomenute udruge su predložile, a, kako nam je rekao šef zagrebačke HVIDRA-e Ante Tandara, ostali prihvatili da se govore najviših državnih dužnosnika vrati na Trg Ante Starčevića, kao što je to dugo bilo. No, u međuvremenu su, neovisno o tome, iz Ministarstva obrane na adrese udruga poslali dopis s protokolom koji ne uvažava navedeni dogovor.

- Ne vjerujem da bi se ministar Krstičević bojao reakcija naroda na glavnom kninskom Trgu. Nitko njemu ne namjerava zviždati, siguran sam u to. To su u njegovom ministarstvu po inerciji prepisali lanjski program. Zato mislim da će doći do kompromisa i da će se prvo na tvrđavi podići hrvatska zastava, a da će zatim program s govorima biti na Trgu Ante Starčevića, rekao nam je Tandara.

Inače, ove je godine 5. kolovoza i proslava u Kninu i Sinjska alka, a još i navečer, u čast Oluje, u Glini koncert Marka Perkovića Thompsona.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.