Festival u Rovinju

Kreativni direktor Twittera i direktor digitalnih medija Trumpove predsjedničke kampanje na Danima komunikacija

P. N.

Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja festivala na kojem se okupljaju stručnjaci za komunikaciju s tržištem



Festival Dani komunikacija koji će se održati od 12. do 15. travnja 2018. godine u Rovinju donosi primjere svjetskih kampanja koje su ostvarile veliki utjecaj na industriju, ali i na način na koji konzumiramo medije te doživljavamo svijet oko sebe. 


Na festivalu se promoviraju dobre prakse, ali i propitkuju kontroverze koje pomiču granice te utječu na percepciju industrije u javnosti.


Na tom tragu prvi najavljeni govornici s kojima ćemo imati priliku diskutirati su globalni kreativni direktor Twittera, te direktor digitalnih medija predsjedničke kampanje Donalda J. Trumpa, Brad Parscale, navode organizatori u priopćenju.




“Veliki je uspjeh u Hrvatsku dovesti svjetske lidere i stručnjake koji diktiraju trendove naše industrije pa sam posebno ponosna na ovogodišnji sastav govornika koji je zasigurno najjači do sada. Dani komunikacija jedinstvena su prilika da poslušamo što imaju za reći, propitujemo ih i postavljamo im pitanja, a pritom se odlično zabavimo uz društvo kolega i druženje u sunčanom Rovinju.” – izjavila je direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon najavivši da će nova imena i predavače od sada predstavljati na tjednoj bazi.


Predsjednik Uprave HURA-e Davor Bruketa posebno je istaknuo “Iz godine u godinu na festival dovodimo predavače koji pomiču granice, a u istom tonu nastavljamo i 2018. Prošle godine ugostili smo stručnjake sa Sveučilišta u Cambridgeu specijalizirane za big data psihologiju s kojima smo razgovarali kako odgovorno upravljati tim podacima, a ove godine razgovarat ćemo s direktorom za digital Trumpove kapanje kojem su real time data i social response pomogli formirati političke poruke. I jednima i drugima želimo postavljati pitanja. Raspravljamo o kontroverznim temama i najboljoj praksi., navodi se u priopćenju.