Podrška učiteljima iz SDP-a

Komadina: Vlada je odgovorna za štrajk, moraju prihvatiti barem dio zahtjeva učitelja

Hina

Foto/Sergej DRECHSLER

Foto/Sergej DRECHSLER

»Kao što smo mi prihvatili državnu upravu, integrirajući u koeficijente javne uprave, tako i oni moraju integrirati učitelje u koeficijente državnih službenika«, poručio je Komadina



RIJEKA – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u četvrtak je ocijenio kako za štrajk nisu odgovorni učitelji nego Vlada, ističući kako je vrijeme da Vlada prihvati barem dio njihovih zahtjeva kako bi se štrajk zaustavio.


»Ovo ignoriranje je nedopustivo i vrijeme je da se stane tome na kraj, da Vlada prihvati barem dio zahtjeva«, rekao je Komadina i dodao kako smatra da su sindikalni zahtjevi realno utemeljeni.


Na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o dijelu županijskog proračuna za 2020. vezano za obrazovanje i školstvo, Komadina je spomenuo i štrajk prosvjetnih djelatnika te njihovo inzistiranje na povećanju plaća, ocijenivši da za štrajk nisu odgovorni učitelji nego Vlada.»Kao što smo mi prihvatili državnu upravu, integrirajući u koeficijente javne uprave, tako i oni moraju integrirati učitelje u koeficijente državnih službenika«, poručio je Komadina.

Na pitanje što ako to tako ne bude i ako to budu trebale preuzeti županije odgovorio je kako štrajka ne bi ni bilo da su to preuzele županije.