Incident na moru

Kod Suska zaustavljena talijanska ribarica, zadržana u malološinjskoj luci

Hina

Ilustracija / NL arhiva

Ilustracija / NL arhiva

Utvrđeno je da se na ribarici nalazi 12 osoba i nešto ulova, a potom je prepraćena do luke u Malom Lošinju, kažu u primorsko-goranskoj policiji



RIJEKA Posada plovila riječke pomorske policije u petak ujutro je u hrvatskom teritorijalnom moru kod Suska uočila talijansku ribaricu koja se oglušila na zapovijed policije da se zaustavi, pa ju je policija nedugo zatim zaustavila i otpratila do malološinjske luke.


Primorsko-goranska policija izvijestila je da će radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica nad posadom i ribaricom biti provedeno kriminalističko istraživanje, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o morskom ribarstvu.


Opisujući tijek akcije u policiji kažu da je posada plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka oko 9 sati i 10 minuta u hrvatskom teritorijalnom moru u blizini otoka Suska uočila ribaricu pod talijanskom zastavom.




Izdali su zapovijed za zaustavljanje, na koju se posada ribarice oglušila i nastavila plovidbu u namjeri napuštanja hrvatskog teritorijalnog mora.


Stoga je policija oko 9 sati i 30 minuta zaustavila talijansku ribaricu u Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu.


Utvrđeno je da se na ribarici nalazi 12 osoba i nešto ulova, a potom je prepraćena do luke u Malom Lošinju, kažu u primorsko-goranskoj policiji.