Promet otežava i jak vjetar

Kilometarske kolone na cestama: Na Krčkom mostu kolona prema kopnu dugačka 20 kilometara

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



 Kilometarske su kolone na cestama prema moru i prema unutrašnjosti, zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta Pula-Vodnjan (DC75), od Vodnjana do raskrižja za Fažanu, a zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Kosnica u smjeru Bregane vozi se jednim trakom, usporeno u koloni, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub (HAK).


Vrlo je gust promet, a na Jadranskoj magistrali puše jak vjetar.


Na Krčkom mostu kolona prema kopnu dugačka je 20 kilometara.


Na autocesti A7 Orehovica-Šmrika zbog kolone prema Krku promet je na čvoru Hreljin preusmjeren na državnu cestu DC501.Kolone su na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče: između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora vozi se u kolonama uz zastoje, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko osam kilometara, pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita kolona je oko jedan kilometar, zastoji i kolone su povremeno na dionici između odmorišta Jasenice i tunela Bristovac u smjeru Zagreba. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko pet kilometara, povremeno se vozila isključuju na čvoru Krapina, a kolona je oko jedan kilometar. Na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko dva kilometra.Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko sedam kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon; pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko pet kilometara. Na Krčkom mostu u smjeru otoka kolona je oko četiri kilometra, a u smjeru kopna oko 20 kilometara.Pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jdan kilometar, a u smjeru Slovenije oko četiri kilometra.Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.??Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka -Ubli; Split-Bol-Hvar-Korčula-Dubrovnik; Pula-M.Lošinj-Zadar; Split-Hvar-Korčula te trajktna linija Vela Luka-Ubli.